Læsetid: 5 min.

’Dead man walking’ nægter at træde tilbage efter Assad-møde

En af Europas ældste menneskerettighedsorganer, Europarådet, er i dyb krise ovenpå bestikkelsessag og en parlamentsformand, der nægter at forlade sin post efter et russisk-ledet besøg hos Syriens præsident Bashar al-Assad. Europarådets troværdighed står på spil, siger danske politikere
26. april 2017

Det skulle være en formsag, men efter halvanden times spørgsmålsbombardement fra syv rasende parlamentarikere fra hver deres politiske gruppe var formanden for Europarådets parlamentariske forsamling (PACE) stadig spanske Pedro Agramunt.

Parlamentarikerne i Europarådet – der blandt andet står bag Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol – er vrede, fordi formanden i sidste måned rejste med en russisk delegation til Syrien for at drikke kaffe med Syriens præsident Bashar al-Assad, der står bag nogle af vor tids største krigsforbrydelser, og som ingen andre vestlige ledere de seneste år har ville røre med en ildtang.

Som Information kunne beskrive i går, medførte besøget højlydte protester i parlamentet, der består af regerings- og oppositionspolitikere fra samtlige medlemslande, hvor de krævede en ekstraordinær høring. Efter nogen tid besluttede Agramunt at holde en pause, fra hvilken han aldrig vendte tilbage.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Se om du er enig…

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu