Læsetid: 5 min.

Endelig begyndte den franske præsidentvalgkamp at handle om andet end fiktive job og dyre jakkesæt

Ikke desto mindre står kampen måske netop mellem jakkesæt og sweatshirts
Ikke desto mindre står kampen måske netop mellem jakkesæt og sweatshirts

Pool / Abaca

8. april 2017

Den store politiske nyhed i Frankrig i denne uge var for en gangs skyld ikke en skandale om fiktive job eller dyre jakkesæt.

Den store nyhed var, at der blev afholdt en debat, hvor samtlige præsidentkandidater deltog. Et veritabelt maraton på over fire timer tirsdag aften, som fortsatte til langt over midnat.

De 11 kandidater diskuterede til tider heftigt, dirigeret af de to garvede politiske journalister Ruth Elkrief og Laurence Ferrari på BFMTV. De to journalister opvejede en smule, at der kun er to kvinder blandt kandidaterne og holdt skolemesterdisciplin, så hver kandidat fik cirka 17 minutter. Le Pen skældte dem så ud over, at journalisterne foretrak Macron »som sædvanlig«, socialisten Hamon blev til gengæld arrig, da ordet hen mod slutningen atter blev givet til Marine le Pen: »17 minutter og 43 sekunder til Madame le Pen, nu må det være nok!«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Grethe Preisler
  • Jan Weis
Grethe Preisler og Jan Weis anbefalede denne artikel

Kommentarer

Michael Kongstad Nielsen

Ikke imponeret af Informations dækning af det franske præsidentvalg.
Tine Byrckel har beskrevet kandidaternes udseende og alder som vigtige parametre, først nu kommer der lidt politisk indhold på sagen.

Anne Albinus: tak for link, men hvad synes du selv om det?

Vibeke Rasmussen

Fra og med i dag og hver søndag frem mod valget kan man (angiveligt!) på P1 høre Stéphanie Surrugues fortælle om det franske valg i udsendelsen Allô Allô. Da jeg ikke fik hørt programmet "til tiden", prøvede jeg at finde en mulighed for aflytning på hjemmesiden. Desværre forgæves. Norj, hvor jeg synes DRs hjemmeside er besværlig og tidkrævende at finde rundt i! Og da jeg så omsider fandt en henvisning og klikkede på "Hør seneste"-knappen blev jeg sendt til … Orienterings programside! Podcaste udsendelsen kan man heller ikke. Hallo, hallo, DR!

Interessant at venstrefløjskandidaten Jean-Luc Mélenchon står til at få 15-20 procent af stemmerne.

Holger Madsen, Michael Kongstad Nielsen, Benjamin Bach og Niels Ole Nielsen anbefalede denne kommentar
Vibeke Rasmussen

Min uforbeholdne undskyldning til DR!

Det var mig, der tog fejl og troede, at første udgave af programmet 'Allo Allo' var blevet sendt i går. Det blev – naturligvis! Jeg mener "hver søndag", tsk – først sendt i dag. Men … der er nu ikke noget forgjort i ikke at lytte med, hvis man forventer seriøs oplysning. Programmet viser sig nemlig blot at være det seneste eksempel på den efterhånden velkendte formular: To værter, en mand og en kvinde, sludrer, pludrer og sladrer indforstået om løst og fast. Mest løst …

Benjamin Bach

Sikke lidt Information magter at skrive om Mélenchon - i denne artikel: "I modsætning til yderfløjene i fransk politik, i al fald som de præsenteres af de største kandidater: Marine le Pen og Jean-Luc Mélenchon." - senest artiklen: "De vrede franskmænd har valgt yderfløjene".

Hvad er det for en skvattet holdning, at Mélenchon hele tiden skal grupperes som yderfløjskandidat sammen med Le Pen? Skriv nu for filan om hans politik, den er progressiv, burde være interessant for jeres avis.

Og hold op med at spilde vores tid med tøj-analyser.

Desuden en rettelse: "trotskist" - Mélenchon er ikke trotskist, det er noget, han har været en gang.

Holger Madsen og Michael Kongstad Nielsen anbefalede denne kommentar

Mèlenchon, som sjældent bliver omtalt her i avisen, ligger faktisk nummer tre i meningsmålingerne:

Nemlig med 19,5 procent efter Macrons 24,5 og Le Pens 24 procent.

Benjamin Bach, Holger Madsen og Michael Kongstad Nielsen anbefalede denne kommentar
Odin Rasmussen

Var det ’la France’ der fandt en kæreste der var sjovere og mere behagelig at være sammen med eller endte forholdet fordi at han ikke længere kunne finansiere skribenten - jeg blev helt nysgerrig. Heldigvis er der jo netdating - og som jeg har læst i Information : 'psykopater' og 'stalkere' skal man selvfølgelig holde sig fra. I øvrigt godt at vide at korrespondentens franske familie har deres på det tørre og stemmer centrum-venstre ( i Danmark er det alle partier mellem venstre og enhedslisten) og ikke på racisten Le Pen, der mest appellerer til lavtuddannede, ufaglærte, ikke-internationalt orienterede og arbejdsløse. Men alligevel får massere taletid i massemedierne. Jeg kunne også godt tænke mig at fortælle (bare for at legitimere min egen rolle) at ord som fx 'har det godt' eller 'rart' giver mere klarhed end ord som' priviliegier' ' priviligeret' osv., 'udskamme' osv osv.. der jo sprogligt er så afslørende - vi kan snart remsen udenad.