Læsetid: 8 min.

Imam fra Nice: ’Vi ser desværre det ekstreme vinde frem overalt’

Sidste år blev Nice ramt af et terrorangreb og af en ophedet debat om muslimsk badetøj. Frankrigs muslimer betaler prisen for den terror, der har ramt landet, mener byens muslimske befolkning
Sidste år blev Nice ramt af et terrorangreb og af en ophedet debat om muslimsk badetøj. Frankrigs muslimer betaler prisen for den terror, der har ramt landet, mener byens muslimske befolkning

Pete Kiehart

20. april 2017

NICE – Bølgerne skyller roligt ind over den lange stenstrand, hvor turister og indbyggere nyder den tidlige aftensol. Nogle fisker, andre deler en flaske vin, mens andre igen spadserer på Promenade des Anglais, der strækker sig langs kysten og det azurblå hav.

»Jeg tager altid herned efter arbejde og fisker. Det er min passion,« siger Amin, der har taget plads på en gruppe store rustrøde sten. Herfra har han et godt overblik over stranden og havet, hvor små fiskerbåde jagter en gruppe tunfisk, der selv jager mindre fisk og skaber et voldsomt røre i vandet.

Ikke langt fra de sten, hvorfra Amin fisker, er der lagt blomster langs gelænderet ved promenaden. De minder de forbipasserende om, hvad der skete her på Frankrigs nationaldag sidste år.

»Jeg var hjemme hos mig selv, da det skete. Jeg bor 200 meter fra promenaden. Da jeg gik udenfor, så jeg folk løbe … de var bange,« fortæller Amin.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Se om du er enig…

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Erik Karlsen
Erik Karlsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Laicite indebærer utvivlsomt også det præmis, at 'Muslim' kan man tilvælge pg fravælge frit som identitet.
Begrebet har intet genetisk indhold. --- fakta, file and use !!!

Dørene står pivåbne for Europas hårdt prøvede avantgarder for samme muhammedanske system og tankegang som den lægger afstand til dagligt. Det er oigså noget rod, engagementet er jo tydeligvis forfejlet når at apologetere i anledning af fuckup's efterladte tilfældige ligbunker er 'det nye normale'.
Hop dog af ! . .

Bjarne Bisgaard Jensen

Når man som muslim vælger at bosætte sig/søge ly i et sekulært demokratisk vesteuropæisk land bør man vel være i stand til at tage klar afstand i ord og handling til de gerninger som ekstremisterne udfører, i stedet for at iklæde sig offerrollen