Læsetid: 3 min.

Matteo Renzi forsøger at genopstå ved at blive set som Italiens Macron

Det er kun tre år siden, at Matteo Renzi stormede frem og indgød håb om forandringer. I dag har han mistet troværdigheden, og op til søndagens primærvalg i Italiens store centrumvenstreparti PD forsøger Renzi at lukrere på Macrons succes
Det er kun tre år siden, at Matteo Renzi stormede frem og indgød håb om forandringer. I dag har han mistet troværdigheden, og op til søndagens primærvalg i Italiens store centrumvenstreparti PD forsøger Renzi at lukrere på Macrons succes

Antonino Di Marco

28. april 2017

Blandt italienerne er der markant større interesse for præsidentvalget i Frankrig end for søndagens hjemlige primærvalg i det regeringsbærende centrumvenstreparti PD.

»Allez Marine – frihedens vind blæser over Europa,« står der på plakater i Rom ophængt af en gruppe, der kalder sig ’Fædreland og Frihed’. Og på befrielsesdagen i tirsdags havde PD ikke bare droppet at demonstrere sammen med partisanforeningen ANPI, som traditionen på venstrefløjen ellers foreskriver, men også de røde faner til fordel for et EU-blåt optog i protest mod nationalisten Marine Le Pen og i sympati med proeuropæeren Emmanuel Macron.

Fortælling om forandring

Men franskmændene skæver også lidt over Alperne for at se, hvad Matteo Renzis politiske skæbne måske kunne sige om Macrons eventuelle muligheder.

De to har i hvert fald det til fælles, at deres politiske opstigning er sket på baggrund af en dyb krise i de gamle arbejderpartier, og at de i stedet for socialdemokratisme tilbyder en fortælling om forandringer centreret omkring en ung, dynamisk leder.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu