Læsetid: 6 min.

’Vi modtager ikke én euro i tilskud, og det er helt bevidst’

Op mod 70 procent af de midler, der er bevilget nødhjælp til de strandede flygtninge i Grækenland, kan være givet ud forgæves, lyder det i en analyse. Samtidig yder uafhængige aktivister omfattende hjælp til hundredvis af flygtninge i Athen uden at modtage en eneste euro i tilskud
Den syriske flygtninge Zubaida al-Rakad (kvinden med madrassen) bor i en flygtningelejr i Ritsona nord for Athen. Selv om Grækenland har modtaget et stor beløb af EU er mange af landets flygtningelejre i en temmelig ringe forfatning.

Den syriske flygtninge Zubaida al-Rakad (kvinden med madrassen) bor i en flygtningelejr i Ritsona nord for Athen. Selv om Grækenland har modtaget et stor beløb af EU er mange af landets flygtningelejre i en temmelig ringe forfatning.

Muhammed Muheisen

21. april 2017

Siden 2015 er der flydt over 5,5 milliarder kroner i EU-tilskud til både den græske stat og en række internationale hjælpeorganisationer til især driften af de mange nye græske flygtningecentre, der opstod i 2016.

Det har dog ikke sikret ordentlige forhold, og mange flygtninge har i vinter levet under primitive forhold. Især de, der har boet i telte på de græske øer. Mange er blevet syge, og mindst tre er  i løbet af vinteren døde af forgiftninger fra improviserede varmeanlæg i flygtningelejren Moria på Lesbos.

»Forholdene i Moria på Lesbos afspejler den administrative forvirring og manglende koordination,« skriver Daniel Howden fra Refugees Deeply, der i en analyse i den græske avis Ekathemerini peger på, at det græske integrationsministerium ikke har levet op sit ansvar.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Se om du er enig…

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Torben Lindegaard

@Lasse Soll Sunde

Det er ikke nogen overraskelse, at grækerne ikke får videreformidlet de bevilgede beløb til en indsats for flygtningen.