’Vi modtager ikke én euro i tilskud, og det er helt bevidst’

Op mod 70 procent af de midler, der er bevilget nødhjælp til de strandede flygtninge i Grækenland, kan være givet ud forgæves, lyder det i en analyse. Samtidig yder uafhængige aktivister omfattende hjælp til hundredvis af flygtninge i Athen uden at modtage en eneste euro i tilskud
Den syriske flygtninge Zubaida al-Rakad (kvinden med madrassen) bor i en flygtningelejr i Ritsona nord for Athen. Selv om Grækenland har modtaget et stor beløb af EU er mange af landets flygtningelejre i en temmelig ringe forfatning.

Den syriske flygtninge Zubaida al-Rakad (kvinden med madrassen) bor i en flygtningelejr i Ritsona nord for Athen. Selv om Grækenland har modtaget et stor beløb af EU er mange af landets flygtningelejre i en temmelig ringe forfatning.

Muhammed Muheisen
21. april 2017
Delt 10 gange

Siden 2015 er der flydt over 5,5 milliarder kroner i EU-tilskud til både den græske stat og en række internationale hjælpeorganisationer til især driften af de mange nye græske flygtningecentre, der opstod i 2016.

Det har dog ikke sikret ordentlige forhold, og mange flygtninge har i vinter levet under primitive forhold. Især de, der har boet i telte på de græske øer. Mange er blevet syge, og mindst tre er  i løbet af vinteren døde af forgiftninger fra improviserede varmeanlæg i flygtningelejren Moria på Lesbos.

»Forholdene i Moria på Lesbos afspejler den administrative forvirring og manglende koordination,« skriver Daniel Howden fra Refugees Deeply, der i en analyse i den græske avis Ekathemerini peger på, at det græske integrationsministerium ikke har levet op sit ansvar.

 

Prøv Information gratis i 1 måned

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Information.dk

Forsiden lige nu

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Brugerbillede for Torben Lindegaard
Torben Lindegaard

@Lasse Soll Sunde

Det er ikke nogen overraskelse, at grækerne ikke får videreformidlet de bevilgede beløb til en indsats for flygtningen.