Læsetid: 8 min.

’Min mor siger, at min læbe ligner en gummibåd’

Mens kosmetisk kirurgi er på vej ud, har en generation, der er vokset op med YouTube, omfavnet et væld af ikkekirurgiske indgreb – fra Botox til kindfyld. En trend er at gøre det tydeligt, at man har få lavet noget
Mens kosmetisk kirurgi er på vej ud, har en generation, der er vokset op med YouTube, omfavnet et væld af ikkekirurgiske indgreb – fra Botox til kindfyld. En trend er at gøre det tydeligt, at man har få lavet noget

Erik Pontoppidan / iBureauet

20. april 2017

Claudia Wright får fyldt sine læber ud hver anden måned. Næste gang er om to uger.

»Jeg vil have dem til at se store ud,« siger hun.

Resultatet er bedst dagen efter indgrebet, når læberne stadig er hævede. Når de falder til – læbeforstørrende indgreb virker efter sigende op til 18 måneder – booker hun en ny tid.

24-årige Claudia Wright er åben om behandlingen, og hun skriver om det på sin skønhedsblog og Instagram-profil.

»Jeg kan godt lidt det falske look,« forklarer hun.

»Jeg har afbleget hår. Jeg har lange øjenvipper. Jeg kan lide det look. Jeg forsøger ikke at se naturlig ud. Jeg er åben om alt, jeg får gjort, og jeg synes ikke, det er et problem.«

Claudia Wright fik sin første læbeforstørrelse, da hun var 21 år gammel. Hendes mor har, fortæller hun, for nylig sagt, at hendes læber ligner en gummibåd, »og at hvis jeg bliver ved at få det her gjort, så er der ingen, der kommer til at tage mig alvorligt. Hun er virkelig imod det«.

Men kvinder på hendes egen alder har sagt til Wright, at de elsker hendes læber og spørger, hvor hun får dem lavet.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Se om du er enig…

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Mennesket har spejlneuroner, som bl.a. fungerer på dén måde at neuronerne autonomt reagerer på udefra kommende stimuli, således at f.eks. registreringen af et smil hos andre typisk sætter et smil igang hos os selv - hvormed vores bevidsthed får mulighed for at erfare noget om hin andens følelsesmæssige/emotionelle/kognitive tilstand ... og derigennem bidrager spejlneuronerne til vores empatiske refleks. Vi får simpelthen biofysiske beskeder, som bl.a. plastisk kirurgi kan hæmme eller forvrænge.

Jesper Nielsen, Torben Skov, Jørn Andersen og Ernst Enevoldsen anbefalede denne kommentar
Troels Brøgger

Hendes læber ligner en gummibåd.

Jesper Nielsen, Carsten Mortensen, Torben Skov, Jørn Andersen og Niels Nielsen anbefalede denne kommentar
Jørn Andersen

Der er mange bizarre måder at cementere sit mindreværd på.

Jesper Nielsen, Jeppe Bundgaard, Carsten Mortensen og Torben Skov anbefalede denne kommentar
Grethe Preisler

Man må håbe for Claudias stakkels mor, at hendes kønne datter når at stoppe, mens legen er god, så det ikke går hende, som det gik elefantungen i Kiplings fabel om, hvordan elefanten fik sin lange snabel ...... ;o)

Vibeke Rasmussen

Det beskrevne er tydeligvis et britisk fænomen. Hvorfor ikke hellere undersøge danske kvinders – og mænds med for den sags skyld – forhold til at få foretaget de beskrevne indgreb, specielt unge kvinders? Er de, unge danske kvinder, lige så forhippede på at komme til at se groteske ud? Og hvordan ser danske kirurger og andre, der foretager de beskrevne indgreb, på dén "trend" – hvis det altså også er et dansk fænomen?

Det kunne også være interessant at høre, hvordan lovgiverne forholder sig til de etiske spørgsmål/problemer, i forbindelse med skønhedsoperationer og -indgreb. Er det overhovedet noget de beskæftiger sig med, eller mener at de skal forholde sig til? Er der grænser? Bør der være grænser?

Charlotte Svensgaard

"Er de, unge danske kvinder, lige så forhippede på at komme til at se groteske ud?"
Jeps, det er de, og hvis man kigger lidt rundt i landskabet vil man hurtigt konstatere at kun plastik er fantastisk - hår, øjenvipper, læber, negle, babser osv osv.
Men har alle unge gennem tiderne ikke haft behov for at have eget udtryk - for - år siden var det amar' nummer pladen og andre tatoveringer, da jeg var ung var det enten piercinger eller puddelhår, min mors ungdoms generation rendte rundt med et mere eller mindre muggent franskbrød under håret, så der er jo som sådan intet nyt under solen