Læsetid: 3 min.

Valgkampen ender i skyggen af terror

Torsdagens relativt lille terrorangreb i Paris satte et stort præg på slutspurten i den franske præsidentvalgkamp. Men for vælgerne er et mindst lige så vigtigt spørgsmål, hvordan der kan rettes op på landets skrantende økonomi og høje arbejdsløshed
Sikkerhedsstyrker spærrer for adgangen til Champs-Élysées efter det formodede terrorangreb. 

Sikkerhedsstyrker spærrer for adgangen til Champs-Élysées efter det formodede terrorangreb. 

Ammar Abd Rabbo

22. april 2017

PARIS – Mens de 11 kandidater til det franske præsidentvalg torsdag aften på direkte tv gjorde et sidste forsøg på at overbevise vælgerne om at stemme på sig, skete det, som mange havde frygtet og næsten forventet: På Champs-Élysées skød og dræbte en 39-årig fransk statsborger en politibetjent og sårede to andre betjente samt en forbipasserende civil kvinde, inden han selv blev dræbt af politiet.

Det resulterede i, at flere kampagnebegivenheder i løbet af i går blev aflyst og erstattet af pressemøder, hvor kandidaterne reagerede på angrebet.

I forhold til hvad Frankrig har oplevet de seneste år, var omfanget af torsdagens angreb begrænset. Ikke desto mindre var både Marine Le Pen og François Fillon ikke sene til at bruge det i valgkampen, endnu mens mange detaljer var uklare. Begge kandidater talte om en »krig«, som Frankrig befinder sig i.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu