Læsetid: 4 min.

Frankrigs republikanske front mod Le Pen er faldet

På højrefløjen har Marine Le Pen fundet sig en allieret, mens venstrefløjen er splittet mellem deres modstand mod Macron og deres frygt for Le Pen. Frankrigs såkaldte republikanske front, der skulle holde højreradikale fra præsidentposten, hører nu fortiden til
3. maj 2017

Den såkaldte ’republikanske front’ af vælgere og politikere fra højre og venstre, der i 2002 spærrede vejen til præsidentposten for den højreradikale Jean-Marie Le Pen, gælder ikke hans datter, Marine Le Pen.

I en ny video på sin hjemmeside nægter den slagne venstrefløjskandidat Jean-Luc Mélenchon fortsat at vejlede de vælgere, der i første omgang stemte på ham.

Mélenchon vil ikke direkte sige, om han stemmer Macron, men hans valg begrænser sig dog til, hvorvidt man skal stemme blankt eller Macron.

»Marine Le Pen skal ikke have en eneste stemme,« som hans talsmænd har hamret det fast gentagne gange i den forgange uge.

Marine Le Pen har bejlet stærkt til de Mélenchon-vælgere, der er lige så EU-skeptiske som hun selv, og har ifølge flere meningsmålinger tag i omkring 15 procent af dem, mens godt en tredjedel vil stemme blankt.

Mélenchon er selv stadig kryptisk.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu