Gør det nogen forskel, hvilken mullah der vinder det iranske valg?

Den moderate Hassan Rouhani er storfavorit til at vinde det iranske præsidentvalg, men hvad betyder det egentlig for iranerne og for omverdenen, hvem der styrer verdens største teokrati?
Iranerne stemmer i dag fredag 19. maj ved præsidentvalget i Iran

Iranerne stemmer i dag fredag 19. maj ved præsidentvalget i Iran

Vahid Salemi
19. maj 2017

»Vi går ikke ind for isolation. Vi går ikke ind for sanktioner. Vores fragtskibe skal bære det iranske flag. Vi vil ud og erobre verdensmarkedet.«

Præsident Hassan Rouhani er i gang med et af sine sidste valgmøder før dagens præsidentvalg. Stedet er Zanjan, en provinsby på størrelse med Aarhus i det norvestlige Iran.

Og det går ikke stille for sig.

»Vi vil ikke bygge en mur mellem Iran og verden. Vi går ind for fred, ikke for mure!« erklærer den 68-årige storfavorit med henvisning både til den amerikanske præsident Trumps isolationistiske dagsorden og til hans egne mere konservative rivaler, der mener, at Iran ikke behøver at bekymre sig om forholdet til omverdenen.

»Skal det iranske folk hver dag vågne og frygte nye sanktioner? Eller skal I vågne i forventning om et bedre liv,« spørger Rouhani til publikums jubel.

 

Få adgang til hele artiklen og uafhængig kvalitetsjournalistik.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Det bedste fra Information

Information.dk

Forsiden lige nu

Anbefalinger

  • Brugerbillede for Erik Karlsen
    Erik Karlsen
Erik Karlsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Brugerbillede for Touhami Bennour
Touhami Bennour

Det kan godt være noget om. Hvis forandring ikke kommer fra neden så skal der akcepteres hvis den kommer fra toppen. Eller det er det sedvænlig, man afviser alt som ikke er idealt fra udlandet selvom man halter selv efter. Der sker progression i alt, ser på Macron.uden ham ville demokratiet i Frankrig går fløjten.

Brugerbillede for Arne Lund

Betyder de bitte små daglige fremskridt da ikke noget. Som fx lettelser i den personlige frihed. Så naturligvis er det ikke et fedt hvem det vinder.
Jeg undervurderer ikke betydningen af det fascistoide præsteskab magt. Men alene det at de tolererer atRouhani stiller op, vidner om at det gærer kraftigt i Iran.
Anbefales: TAXI TEHRAN

Brugerbillede for Jan Weis

’Demokratisk’ dagsbefaling.
Du dér, du har fået lov til at sætte et X ved enten en hvid eller en sort hovedforbinding … ;-)

Brugerbillede for Arash Shahr
Arash Shahr

Jeg elsker hvordan millioner af iraners stemmer bliver gjort til "ligegyldigheder". Det her er epitomet af arrogance. En joke som altid. ;-)