Læsetid: 6 min.

’Marine Le Pen befinder sig i en blindgyde’

Selv om Front National fordoblede sit vælgerkorps, var resultatet af præsidentvalget et nederlag for Marine Le Pen. Det siger Jean-Yves Camus, der er ekspert i det yderste højre. Han ser ikke mange muligheder for den ’gennemgribende forandring’, som Le Pen har lovet
Front National satser nu på at få et godt parlamentsvalg i juni, og flere af de partimedlemmer, der søndag var mødt op til Marine Le Pens valgfest, sagde, at de håbede på, at partiet nu kan blive det dominerende oppositionsparti i Nationalforsamlingen

Front National satser nu på at få et godt parlamentsvalg i juni, og flere af de partimedlemmer, der søndag var mødt op til Marine Le Pens valgfest, sagde, at de håbede på, at partiet nu kan blive det dominerende oppositionsparti i Nationalforsamlingen

Michel Euler

10. maj 2017

PARIS – Marine Le Pen sikrede søndag Front National det bedste resultat, partiet nogensinde har opnået ved et præsidentvalg. Men for Front National var de godt 33 pct. af stemmerne, hun fik, en skuffelse.

Og ansvaret for nederlaget ligger først og fremmest hos Le Pen, der aldrig formåede at overbevise nok vælgere om, at hun har formatet til at være præsident, og at hendes økonomiske politik ikke vil skade den menige franskmand.

Det siger Jean-Yves Camus, der er en af Frankrigs førende eksperter i Front National og den yderste højrefløj i Europa, og som leder l’Observatoire des radicalités politiques ved centrum-venstre-tænketanken Fondation Jean-Jaurès.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • David Zennaro
David Zennaro anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu