Læsetid: 1 min.

Pakistans regering øser ud af statskassen

Fredag eftermiddag løftede Pakistans finansminister sløret for, hvordan regeringen ønsker, at det finanspolitiske budget skal se ud til næste år. Der blev blandt andet fremlagt ønsker om at give flere penge til fattigdomsbekæmpelse, lønstigninger og forsvaret. Men flere opfatter den generøse udmelding som populisme
27. maj 2017

Fredag eftermiddag præsenterede Pakistans finansminister, Ishaq Dar, landets finanspolitiske budget for næste år. Finansministeren foreslog, at der skal gives flere penge til forsvaret, og at statsansatte skal have en lønstigning på 10 pct.

Tilsvarende foreslog han, at minimumslønnen skal hæves til 15.000 rupees – svarende til omkring 1.000 kroner – og at der skal tildeles flere penge til fattigdomsbekæmpelse – omkring 800 millioner kroner. Det skriver Daily Pakistan.

Forslagene er blot et udpluk fra Ishaq Dars præsentation af det finanspolitiske budget. Men med et kommende præsidentvalg i sigte, var der netop gisninger om, at budgettet skulle ekspandere.

Pakistans økonomi har da også haft den største vækst i otte år. Det skal dog ses i lyset af, at udgangspunktet ikke var noget at prale af. Samtidig er Pakistan bagud med 5,7 procent af deres vækstmål for 2016/2017 og har et underskud på betalingsbalancen på 8,3 mia. dollars. Derudover har landet en lang historie med udlandsgæld, blandt andet på grund af de langvarige og dyre konflikter med Indien.

Det kan få finansministerens budgetteringer til at syne populistiske. Allerede inden fredagens udmeldinger var der blandt analytikere tale om, at præsentationen af det kommende års budgetter ville være en »lakmusprøve af regeringens skattemæssige intentioner inden parlamentsvalget i 2018«, skriver Reuters

På Twitter har flere pakistanere skrevet vrede tweets om budgetfremlæggelsen:

»Dette budget er en byrde for befolkningen« og »budget af korrupt elite, for korrupt elite. Hvordan kan det være folkets budget, når Pakistan bliver styret af godfather og hans mafia.«

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu