Læsetid: 4 min.

’Vi har tabt et slag, men vi har ikke tabt krigen’

Efter nederlaget søndag aften lovede Marine Le Pen en ’gennemgribende forandring’ af Front National. Flere af de partisoldater, der var mødt op til valgfest, talte om den sejr, det historiske resultat trods alt er, og nærede stor tiltro til partiets fremtid
Marine Le Pen vil indlede en gennemgribende forandring af hendes bevægelse for at danne en ny politisk magtfaktor, som mange franskmænd har efterlyst, og som er mere nødvendig end nogensinde for at kunne rejse Frankrig, sagde Marine Le Pen efter at hun havde erkendt nederlaget til Emmanuel Macron

Marine Le Pen vil indlede en gennemgribende forandring af hendes bevægelse for at danne en ny politisk magtfaktor, som mange franskmænd har efterlyst, og som er mere nødvendig end nogensinde for at kunne rejse Frankrig, sagde Marine Le Pen efter at hun havde erkendt nederlaget til Emmanuel Macron

Aurore Marechal

9. maj 2017

PARIS – Der gik ikke mange øjeblikke, fra de første foreløbige resultater viste en sejr til Emmanuel Macron, før Marine Le Pen gik på talerstolen ved sin valgfest i det østlige Paris og erkendte sit nederlag.

Forinden havde tilhængere og partisoldater fra Front National buhet af resultatet og istemt Marseillaisen.

»Frankrig har valgt en ny præsident for republikken og har stemt for kontinuiteten,« sagde Marine Le Pen og talte så om behovet for en forandring af det parti, hun i 2011 arvede efter sin far og partiets stifter, Jean-Marie Le Pen.

»Jeg foreslår at påbegynde en gennemgribende forandring af vores bevægelse for at danne en ny politisk magtfaktor, som mange franskmænd har efterlyst, og som er mere nødvendig end nogensinde for at kunne rejse vores land,« sagde Marine Le Pen fra talerstolen, hvor hun også talte om den opløsning, der har fundet sted i fransk politik efter de gamle partiers nederlag i første runde af valget.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu