Læsetid: 4 min.

Australien lukker omstridt center – og sender flygtningene mod uvis skæbne

Lukningen af Australiens stærkt kritiserede flygtningecentre på Manus er begyndt. Men der er ikke nogen holdbar plan for de flygtninge, der skal forlade centret. Nu forsøger myndighederne i Australien og Papua Ny Guinea at presse dem til at tage hjem
Forrige sommer afslørede The Guardian, hvilke kritisable forhold flygtningene på øen Manus levede under. De blev tilbageholdt i lange perioder, blev syge og fik ikke den nødvendige medicinske behandling. Nu bliver centret lukket. 

Forrige sommer afslørede The Guardian, hvilke kritisable forhold flygtningene på øen Manus levede under. De blev tilbageholdt i lange perioder, blev syge og fik ikke den nødvendige medicinske behandling. Nu bliver centret lukket. 

Vlad Sokhin

20. juni 2017

»Deres plan er at tvinge mig til at bosætte mig i Papua Ny Guinea. Jeg har ikke søgt asyl i Papua Ny Guinea, og det er imod international lov at tvinge mig. Jeg undrer mig over, hvordan et land med et liberalt demokrati kan tvinge så mange mennesker til at bo i et land, der ikke er sikkert. De har udsat mig for tortur i fire år, og nu vil de tvinge mig til at bo i det land.«

Sådan siger Behrouz Boochani, der bor på det flygtningecenter på øen Manus i Papua Ny Guinea, der står til at lukke den 31. oktober.  

Behrouz Boochani flygtede fra Iran på grund af sit arbejde som journalist for det kurdiske magasin Werya og ankom i juli 2013 til Australien. Men efter en måned blev han flyttet til Manus, som huser et af de stærkt kritiserede flygtningecentre, som Australien bruger til at skippe sine flygtninge ud af landet. 

Forrige sommer afslørede The Guardian, hvilke kritisable forhold flygtningene levede under. De blev tilbageholdt i lange perioder, blev syge og fik ikke den nødvendige medicinske behandling.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Se om du er enig…

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Poul Solrart Sørensen

Hvis Australien eller Martin Henriksen indrømmer, at noget er forkert, så falder hele deres stonewalling af deres egne følelser sammen - og det tror jeg ikke de tør.