Læsetid: 5 min.

Brexit-forhandlinger uden retning

Forhandlingerne mellem Storbritannien og EU-Kommissionen begynder mandag, få dage før årsdagen for briternes EU-afstemning. Men mens EU er parat, er der sået tvivl om, hvad den britiske Brexit-position er, og hvem der vil forhandle aftalen færdig. Den seneste katastrofe i landet kan fremskynde ændringer
Egentlig burde en tragisk brandkatastrofe i Vestlondon ikke have noget som helst med Brexit-forhandlingerne at gøre. Men det har den. Denne katastrofe – der har ramt nogle af Storbritanniens fattigste borgere bosat i en af landets og verdens rigeste kommuner – vil utvivlsomt få politiske konsekvenser, der meget vel kan føre til en ændring i, hvem der vil sidde over for EU’s chefforhandler, Michel Barnier, i slutfasen af forhandlingerne

Egentlig burde en tragisk brandkatastrofe i Vestlondon ikke have noget som helst med Brexit-forhandlingerne at gøre. Men det har den. Denne katastrofe – der har ramt nogle af Storbritanniens fattigste borgere bosat i en af landets og verdens rigeste kommuner – vil utvivlsomt få politiske konsekvenser, der meget vel kan føre til en ændring i, hvem der vil sidde over for EU’s chefforhandler, Michel Barnier, i slutfasen af forhandlingerne

Rick Findler

19. juni 2017

LONDON – Mandag begynder de historiske forhandlinger om Storbritanniens skilsmisse fra EU i Bruxelles, men det er langtfra Brexit, der i disse dage er på briternes dagsorden.

I stedet følger en chokeret befolkning begivenhedernes gang i Vestlondon, hvor brandmænd og politikfolk arbejder på højtryk for at sikre det udbrændte Grenfell Tower, så de mange omkomne kan hentes ud og familier og bekendte få vished. De seneste tal tyder på, at op mod 70 mennesker kan have mistet livet i branden.

Egentlig burde en tragisk brandkatastrofe i Vestlondon ikke have noget som helst med Brexit-forhandlingerne at gøre. Men det har den.

Denne katastrofe – der har ramt nogle af Storbritanniens fattigste borgere bosat i en af landets og verdens rigeste kommuner – vil utvivlsomt få politiske konsekvenser, der meget vel kan føre til en ændring i, hvem der vil sidde over for EU’s chefforhandler, Michel Barnier, i slutfasen af forhandlingerne. Dermed kan også slutresultatet af briternes exit fra EU tænkes at blive ændret undervejs.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Se om du er enig…

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu