Læsetid: 4 min.

En død amerikaner er ingenting værd for Nordkorea

En provokerende drengestreg en nytårsnat i Nordkorea for halvandet år siden endte med døden for en ung amerikaner. Årsagen til døden er ukendt, men noget tyder på, at Nordkorea fik travlt med at få ham ud af landet — før døden indtraf
Otto Warmbier, mens han stadig var i live, fotograferet under den retssag, hvor han fik en fængselsdom på 15 år. Arrestationen af den 22-årige amerikaner for en drengestreg var et særsyn i et nordkoreansk system, hvor det som regel er religiøs forkyndelse eller ulovlig grænsekrydsning, der udløser fængslinger af udlændinge.

Otto Warmbier, mens han stadig var i live, fotograferet under den retssag, hvor han fik en fængselsdom på 15 år. Arrestationen af den 22-årige amerikaner for en drengestreg var et særsyn i et nordkoreansk system, hvor det som regel er religiøs forkyndelse eller ulovlig grænsekrydsning, der udløser fængslinger af udlændinge.

Jon Chol Jin/AP

21. juni 2017

Et rødt propagandaskilt, der blev fjernet fra væggen på et nordkoreansk hotel. Det var nok til, at den 22-årige Otto Warmbier blev tilbageholdt i Nordkorea i 17 måneder.

Den unge amerikaner var i koma, da han sidste uge blev løsladt til USA. Han genvandt aldrig bevidstheden, men døde mandag, få dage efter sin hjemkomst. Hans hjerneskade skulle ifølge Nordkorea være forårsaget af en sovepille samt botulisme, eller det vi kender som pølseforgiftning. Det er der dog ingen tegn på, siger de amerikanske læger, der har tilset ham, skriver The Guardian.

Menneskerettighedsorganisationen Human Rights Watch udtaler, at Otto Warmbiers død viser, at Nordkorea er villig til at »brutalisere og slå ihjel for at holde fast ved magten.«

Drengestreger

Vestlige medier skriver om Otto Warmbier, at han var en god studerende på University of Virginia, hvor han på tredje år studerede økonomi og handel. Han var ambitiøs, talentfuld, populær, nysgerrig og på vej til Hongkong for at studere, kan man læse.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Information.dk

Forsiden lige nu

Anbefalinger

  • Slettet Bruger
  • Eva Schwanenflügel
Slettet Bruger og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu