Læsetid: 9 min.

NATO’s cyberkrigere ruster sig i verdens største krigsspil

Hvert år samles NATO-landene fysisk og online for at gennemføre verdens største cyber-krigsøvelse. Her tester de deres evner til at bekæmpe et cyberangreb, så det ikke udvikler sig til åben krig. I år endte de fleste NATO-hold dog med at erklære krig
På et hotel i Estlands hovedstad, Tallim, var der i år samlet over 300 hackere og cybersikkerhedseksperter til dette års cyberkrigsøvelse. 50 andre deltog online i konkurrencen fra 19 andre lokaliteter i Europa.

På et hotel i Estlands hovedstad, Tallim, var der i år samlet over 300 hackere og cybersikkerhedseksperter til dette års cyberkrigsøvelse. 50 andre deltog online i konkurrencen fra 19 andre lokaliteter i Europa.

Arno Mikkor

2. juni 2017

TALLINN – Det ser skidt ud for den lille ønation Berylia. Efter en diplomatisk strid med Crimsonia, dens større nabo og rival, er det kommet til optøjer fra dele af den crimsoniske minoritet i Berylia, fulgt op af en bølge af cyberangreb, der har frataget landet kontrol over dets droner og lukket ned for dets eneste internationale lufthavn.

Alt tyder på, at Crimsonia står bag denne cyberoffensiv, men der er ingen hårde beviser. Berylia er nyt NATO-medlem og efter at være blevet paralyseret af disse angreb overvejer den beryliske regering nu at påkalde sig Artikel 5, hvilket vil inddrage alliancen i en krig mod Crimsonia.

Berylia og Crimsonia er opdigtede lande, og det samme er det skitserede scenarium. Helt urealistisk forekommer det dog ikke, og det er en af grundene til, at cyberkrigsøvelsen Locked Shields er så relevant i dag.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Niels Duus Nielsen
Niels Duus Nielsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu