Læsetid: 5 min.

I Riga klipper den russiske stat ikke din internetforbindelse

Kritisk journalistik er under så stort et pres i Rusland, at 15 russiske journalister har taget konsekvensen og er flyttet fra Moskva til Letland for at starte det uafhængige medie Meduza. De frie medier udgør en meget lille del af mediebilledet, siger medredaktør Aleksandr Polivanov
21. juni 2017

32 sekunder fyldte det i de russiske aftennyheder på TV1, da Rusland 12. juni oplevede de måske største demonstrationer i landet i årevis. At der blev demonstreret mod korruption i regeringen, og at op mod 100.000 russere havde været på gaden i 150 byer landet over, blev ikke nævnt med ét ord. 

»Alle statskanaler beskæftiger sig på den ene eller anden måde med propaganda,« siger medredaktør på det uafhængige russisksprogede internetmedie Meduza, Aleksandr Polivanov. »De forsøger ikke at afspejle to synspunkter og forsøger ikke at levere uafhængig journalistik.« 

Sammen med 14 andre journalister forlod Aleksandr Polivanov i 2014 det Moskva-baserede nyhedsmedie Lenta.ru og dannede et nyt russisksproget medie i Letlands hovedstad, Riga, for fortsat at kunne skrive frit om russisk og international politik, fortæller Aleksandr Polivanov i et telefoninterview med Information om det stigende pres på de Kreml-kritiske russiske medier.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • David Zennaro
  • Poul Sørensen
David Zennaro og Poul Sørensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Poul Sørensen

I vesten må vi ikke blive træt af, at påpege den kritisable interne situation i Rusland for presse og opposition. - Det har stor betydning at blive ved med at svare igen på Ruslands provoganda.

David Joelsen

I vesten må wistle blowers gemme sig på ambassader eller flygte til Rusland. Journalister fryses ude af statsministre. Det er ikke nemt at være kritisk indstillet.