Læsetid: 2 min.

’Vi risikerer et tidsrum, hvor folk ikke bliver reddet’

Venstre vil stoppe nødhjælpsorganisationernes redningsarbejde i Middelhavet for at fjerne incitamentet for flygtninge og migranter til at tage til Europa
27. juni 2017

Venstre og Dansk Folkeparti er kritiske over for nødhjælpsorganisationernes redningsaktioner i Middelhavet. Ifølge Venstres ordfører på området, Marcus Knuth, skaber aktionerne et »større incitament« for flygtninge og migranter til at vove sig ud på havet, skriver Berlingske. 

Marcus Knuth forklarer nu til Information, at færre redningsaktioner på længere sigt vil redde flere fra at drukne.

»Vi redder på lang sigt flest ved at forsøge at bremse flygtningestrømmen og ikke opildne folk til at tage den her farefulde færd. Der drukner hvert år tusindvis, og jeg frygter, at nødhjælpsorganisationernes arbejde på lang sigt kan få det tal til at stige.«

– Hvor ved du fra, at der er en sammenhæng mellem redningsaktionerne og antallet af flygtninge og migranter, som forsøger at komme over Middelhavet?

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Rikke Nielsen

Det er vist det, man på kynisk militærsprog kalder for collateral damage - og så er det endda billigt, for Venstre behøver ikke løfte en finger, men bare - på afstand, selvfølgelig (måske live-streaming) se på, hvordan voksne og børn drukner.

Og - forstås på Marcus Knuth - hvergang én drukner, er der måske reddet 3 eller flere - ren win-win.

Ja altså lige undtaget de voksne og børn, der rent faktisk dør af det, men det er jo ikke Marcus Knuth selv, der er på flugt, og derfor kan han godt tillade sig at være kynisk.

Vil man absolut stoppe folk i at sejle over, er der kun den ene mulighed at sejle dem tilbage. Men det koster nok lidt mere end en live-streaming (eller at lukke øjne og ører, når de skriger i afmagt)

Jens Thaarup Nyberg

Det forekommer mig hovedløst at angribe NGO´erne for, at varetage en opgave der påhviler EU´s fælles grænsekontrol, at opsamle og visitere flygtninge og migranter.
Marcus Knuth " ... frygter, at NGO’ernes indsats er med til, at bådene bliver ringere og ringere, og at der er flere som dør.«". Hvorfor flere skulle dø når NGO´ernes indsats øges er vanskelig at forstå, ligesom menneskesmuglernes moral, at afvente NGO´ernes øgede indsats, førend forringelsen af flygtningefartøjerne, er åbenbar - og forskellig fra Knuth`s.

Finn Thøgersen

Nu er der flere vinkler på den sag,

Det har før været fremme at der dør ca dobbelt så mange på turen gennem Sahara som i Middelhavet, det får bare ikke rigtigt nogen opmærksomhed

Og da det nok kun er et fåtal der krydser Sahara pga de gode muligheder i Libyen så ville et effektivt stop for traffikken over Middelhavet på sigt løse begge problemer

Og bådenes standard er ganske tydeligt blevet langt ringere.
For et par år siden var det typisk både der med lidt held muligvis kunne klare turen over Middelhavet, nu er det plimsollere der dårligt kunne krydse Furesøen på en stille sommerdag

Jesper Frimann Ljungberg

Med mindre vi skal have en virkeliggørelse af en Niels E. Nielsen roman, er det nok på tide at man får gjort noget mere drastisk.

// Jesper