Læsetid: 4 min.

Trump tror, han kan få en bedre klimaaftale for USA. En idé de fleste afviser

I en lang og til tider usammenhængende tale fyldt med unøjagtigheder og falske oplysninger meddelte præsidenten torsdag aften, at USA vil trække sig ud af den internationale klimaaftale. Obama kritiserer beslutningen
Trump træder ned fra scenen efter sin tale, hvor han bekendtgjorde, at han vil trække USA ud af Paris-aftalen.

Trump træder ned fra scenen efter sin tale, hvor han bekendtgjorde, at han vil trække USA ud af Paris-aftalen.

Pablo Martinez Monsivais

2. juni 2017

NEW YORK – I en taktik kendt fra sine dage som byggematador i New York erklærede præsident Donald Trump torsdag under en ceremoni i Rosenhaven udenfor Det Hvide Hus, at USA vil træde ud af den internationale klimaaftale fra Paris med henblik på at få en bedre ’deal’ forhandlet på plads for ’amerikanske arbejdere og skatteydere’.

»Det ville være storartet, hvis det kunne lykkes at genforhandle aftalen … Jeg håber, de demokratiske lovgivere i Kongressen vil støtte dette initiativ. Hvis det ikke lykkes os at få en ny aftale i stand, som er bedre for USA’s økonomi, så er det også okay med mig,« sagde præsidenten i en lang tale, der flere gange gentog de samme pointer.

I en fælles erklæring udsendt af den tyske, franske og italienske regering torsdag aften hed det, at Paris-aftalen ikke vil blive genforhandlet.

»Vi er stærkt overbevist om, at Paris-aftalen ikke kan genforhandles, siden den er et afgørende redskab for vores planet, samfund og økonomier,« lyder det ifølge nyhedsbureauet Reuters i den fælles udtalelse, skriver Ritzau.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Michael Kongstad Nielsen

I praksis kan Trump ikke bare sådan lige 'trække USA ud' af Paris Aftalen.
USA har underskrevet og ratificeret den, og der er sat masser af ting i gang og truffet masser af aftaler i overensstemmelse med Paris-aftalen. Hele den udvikling kan ikke lige stoppes, og Trump kan ikke åbne forhandlingerne igen, når aftalen er ratificeret.