Læsetid: 1 min.

Varevogn påkører fodgængere nær moské i London - én er død

Premierminister May siger, at Londons politi efterforsker påkørsel ved moské som ’mulig terror’. Én er død
Politiet afspærrede området tæt på Finsbury Park Mosque efter en 48-årig mand påkørte fodgængere nær moské

Politiet afspærrede området tæt på Finsbury Park Mosque efter en 48-årig mand påkørte fodgængere nær moské

Yui Mok

19. juni 2017

Én person er omkommet, og ti personer er kommet til skade, efter at de natten til mandag er blevet ramt af en varevogn i den nordlige del af London.

Det oplyser politiet i den britiske hovedstad, Metropolitan Police Service.

Ifølge den britiske premierminister, Theresa May, behandles sagen som et »potentielt terrorangreb«.

Politiets antiterrorenhed tager desuden del i efterforskningen.

Hændelsen er sket tæt på en moské på Seven Sisters Road. En 48-årig mand, der ifølge politiet er føreren af varevognen, er anholdt.

Manden blev tilbageholdt af civile, før politiet ankom til gerningsstedet og anholdt ham, oplyser politiet.

Ifølge Muslim Council of Britain, der er en paraplyorganisation for muslimske foreninger i Storbritannien, var det medlemmer af moskéen, der blev ramt af varevognen.

»Vi er blevet informeret om, at bilen er kørt over bedende, da de forlod Finsbury Park Mosque. Vores bønner er med ofrene,« skriver organisationen på Twitter.

Yui Mok

Avisen Evening Standard rapporterede i timerne efter påkørslen, at en mand bevæbnet med en kniv sprang ud af køretøjet og stak mindst én person. Det afviser politiet imidlertid.

Øjenvidner oplyser ifølge et tweet fra mediet Al Arabiya, at varevognen speedede op, hvorefter den kørte ind i en café ved moskéen.

Politiet afspærrede området tæt på Finsbury Park Mosque, og et større antal ambulancer blev sendt til stedet, fremgår det af britiske medier.

Påkørslen skete cirka 20 minutter efter midnat.

Beredskabet i London og det øvrige Storbritannien er højt efter to angreb inden for få uger.

I maj blev 22 mennesker dræbt af en selvmordsbomber ved en koncertarena i Manchester.

Og 3. juni dræbte tre formodede islamister otte mennesker og sårede 48 ved at køre fodgængere ned på London Bridge for bagefter at gå til angreb med knive mod tilfældige mennesker i Borough Market i den britiske hovedstad.

Læs også

 

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Jacob Fenger

Nice, Berlin, Jerusalem, Melbourne, Stockholm, Westminster, Times Square, London Bridge og nu igen! Som et repetitivt børnerim: London Bridge is falling down, falling down - eller en Hollywood film - London Has Fallen - eller en kryptisk advarsel på dagen 9/11 : Angel is next!

ifølge de informationer vi har nu tyder alt på at der er tale om et terrorangreb. Vidner forklarer at føreren af bilen var bevæbnet med en kniv, og at han råbte noget i stil med at alle muslimer skulle dø.
Hvis det står til troende, så har vi jo at gøre med et angreb på muslimer og derfor er der tale om et terrorangreb.
Vi må håbe at sagen håndteres på behørig vis, og at der ikke kan sættes en finger på den kommende retssag ( hvis det er terror og at vidnernes udsagn er rigtige), så vi undgår en situation hvor muslimer som denne gang er ofrene, kan påberåbe en forskelsbehandling.
Desværre kan det her også være endnu en reaktion på at visse personer i vesten er "trætte" af at se muslimsk terror og nu retter skytset den anden vej. vi har set det i Sverige, Tyskland og Frankrig, og jeg kan da godt frygte vold imellem etniske grupper.

Søren Ferling, Bjarne Bisgaard Jensen, Eva Schwanenflügel og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar
Henrik L Nielsen

Helt så simpel er definitionen på terror ikke i UK. Flere faktorer skal være opfyldt for at det er terror og ikke en hatecrime.
Men politiet behandler det nu som terror.

Mennesker er løbet amok så længe der har været samfund. Når alt bliver for meget kan kæden hoppe af og folk, især mænd, kan gøre de mest absurde og afsindige ting. Sådan har det altid været, og sådan er det også nu. Vi lever midt i menneskehedens alvorligste krise, nok den første rigtig globale systemisk krise nogensinde og mange mennesker lever et liv på kanten af emotionel og psykisk sammenbrud. Den generelle krisestemning plus en socialpolitik der bevidst og systematisk stresser store samfundsgrupper påvirker tærsklen hvor kæden kan hoppe af i en negativ retning, så det sker letter og oftere at folk flipper ud og løber amok.
Det er der intet nyt i.

Hvad der er nyt er at der findes grupper hos dem der er i krig mod os, men endnu værre, findes der også grupper blandt os, der med det samme falbyder den option at gøre et psykisk sammenbrud med efterfølgende amokløb til en ophøjet hændelse - enten en heltemodig martyrgerning eller en afskyelig terrorhandling - begge fortolkninger er mere prestigefyldt end bare at flippe ud og løbe amok. Angsten står i høj kurs, både hos dem der prøver at skræmme og og hos dem der prøver at kontrollere os, og det er fælles for de antagonistiske grupper. BEGGE sider prøver at skræmme os der står i midten.
Det er derfor vi lever i terrortider.

På den positive side: Londonerne har levet med terrorisme i generationer. For dem er det intet nyt og de lader sig ikke skræmme, hvor hårdt end medierne på begge sider prøver.

Eva Schwanenflügel

Trist og atter trist. Endnu flere dødsfald, endnu flere mennesker berøvet deres kære, London har været udsat i den seneste tid.
Gad vide hvordan det spænder ud, hvis terroristerne er antimuslimer?
Jeremy Corbyn virker som om han er mere på end Theresa May.