Læsetid: 5 min.

Ambitiøs fransk klimaplan fra en vred fransk miljøminister

Den franske miljøminister Nicolas Hulots ambitiøse omstillingsplan kritiseres internt i Frankrig for at være for vag, samtidig med at præsident Macron arbejder på at få Trump tilbage i klimadansen
Hulot er tidligere tv-stjerne og nu Frankrigs miljøminister, der skal føre landets ambitiøse klimapolitik ud i livet.

Hulot er tidligere tv-stjerne og nu Frankrigs miljøminister, der skal føre landets ambitiøse klimapolitik ud i livet.

Raphael Lafargue

18. juli 2017

»Jeg havde en følelse af iskold vrede,« forklarer den franske miljøminister Nicolas Hulot i et stort interview i dagbladet Ouest-France denne weekend om sin reaktion, da den amerikanske præsident Trump sidst i maj erklærede, at USA ville trække sig fra Paris-klimaaftalen.

Ved militærparaden på Bastilledagen fredag sad den tidligere tv-stjerne Hulot så på Champs-Élyssée og kunne se lige ind i nakken på den tidligere realitystjerne Donald Trump. Hulot, der for en gangs skyld havde taget slips på, men sad med et dybt skeptisk udtryk i ansigtet, kunne her betragte den store forbrødring mellem Trump og Macron.

Alt imens kampvogne, fremmedlegionærer, amerikanske F-22 fly og i alt 3.700 militærfolk paraderede forbi, tog Macron et fast greb i armen på sin langt højere amerikanske kollega. For i bogstaveligste forstand at række ud mod ham.

Trumps beslutning piner fortsat den ambitiøse miljøminister, forklarer han til Ouest France:

»Jeg ved jo, hvad den beslutning koster for dem, der lider under konsekvenserne af klimaforandringerne på lokalt plan. Den beslutning var simpelthen at give dem fingeren.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Se om du er enig…

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • ingemaje lange
  • Erik Karlsen
ingemaje lange og Erik Karlsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu