Læsetid: 6 min.

IS-krigernes børn risikerer hævnangreb i Mosul

Mange af dem, der har mistet deres forældre under kampen om Mosul, er traumatiserede af krigen, men bliver nu ofre for gengældelse
Børn af IS-krigere har det svært efter organisationens tab af Mosul. Mange ønsker hævn over Islamisk Stat, og det rammer også børnene. 

Børn af IS-krigere har det svært efter organisationens tab af Mosul. Mange ønsker hævn over Islamisk Stat, og det rammer også børnene. 

Tommy Trenchard

29. juli 2017

MOSUL – I de sidste syv måneder har militærlægen Abu Hassan behandlet sårede og desperate mennesker i den irakiske by Mosul, når de ankommer fra krigens heksekedel. Soldater, kvinder og børn har ofte skælvet af frygt foran ham, få timer efter deres flugt fra de voldelige sammenstød, mens de irakiske styrker har kæmpet for at fravriste Islamisk Stat (IS) kontrollen over byen. Men ikke den niårige Mohammed.

»Han var ikke en normal dreng, han virkede ikke bange,« siger Hassan, kort efter at han har behandlet Mohammed, som var blandt de sidste, der flygtede fra det vestlige Mosul tidligere i måneden. »Jeg snakkede lidt med ham og stillede ham helt normale spørgsmål, f.eks.: ’Hvad vil du være, når du bliver voksen?’ Han svarede: ’Jeg vil være snigskytte’.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Se om du er enig…

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Benno Hansen
Benno Hansen anbefalede denne artikel

Kommentarer