Nyhed
Læsetid: 2 min.

Kina og Indien på kant i Himalaya

Et kinesisk vejprojekt i Himalaya-bjergene på grænsen til Bhutan har revet op i den gamle grænsekonflikt mellem Indien og Kina. Samtidig opruster Indien sin flåde for at kontrollere Kinas adgang til Det Indiske Ocean. En styrkeprøve mellem Asiens største stormagter er sat i gang
Før Modi tiltrådte som Indiens premierminister i 2014, var der høje forventninger til, at han ville bringe forholdet til Kina på ret køl. Det er ikke sket. Her ses han efter sin tiltrædelse sammen med præsident Xi Jinping.

 

Før Modi tiltrådte som Indiens premierminister i 2014, var der høje forventninger til, at han ville bringe forholdet til Kina på ret køl. Det er ikke sket. Her ses han efter sin tiltrædelse sammen med præsident Xi Jinping.

 

Manish Swarup

Udland
15. juli 2017

I næsten en måned har ubevæbnede kinesiske og indiske soldater forsøgt at presse hinanden tilbage fra hver side af grænsen mellem Kina og Bhutan ved Doklam-plateauet.

Striden begyndte, da kinesiske lastbiler bevogtet af soldater kørte ind i det omstridte område og gjorde klar til at bygge en ny vej. Både Bhutan og Indien mener, at området tilhører Bhutan. Mens Kina, der ikke har diplomatiske forbindelser med Bhutan, opfatter det som kinesisk territorium, skriver BBC.

Det kinesiske anlægsarbejde på plateauet har mødt modstand i Delhi, der har en stor geopolitisk interesse i området og ikke ønsker Kina for tæt på Indiens såkaldte ’kyllingehals’ — en 20 km bred passage, der forbinder det centrale Indien med de syv indiske stater i nordøst.

Som modtræk til det kinesiske anlægsarbejde i området sendte Indien i slutningen af juni forstærkninger til Bhutans militær. Derved bryder Indien med en grænseaftale fra 1890, der blev indgået mellem Kina og Storbritannien, lyder det fra Kina.

Tvisten har revet op i grænsestriden mellem Indien og Kina, der deler en 3500 km lang grænse, hvoraf flere strækninger har været uafklarede siden krigen mellem Indien og Kina i 1962.

Spændingerne mellem Indien og Kina blev understreget søndag, da den kinesiske ambassade i Delhi tog det udsædvanlige skridt at udsende en advarsel til kinesiske borgere om at være varsomme med at rejse til Indien i den kommende måned.

Svære relationer

Uoverensstemmelserne mellem Kina og Indien er ikke begrænset til grænsestriden i det nordlige Indien. Også Kinas aktiviteter i Det Indiske Ocean vækker bekymring i Delhi, der i denne uge har indledt sine årlige flådeøvelser med Japan og USA.

I sidste måned offentliggjorde den indiske flåde en plan om at etablere permanent overvågning fra krigsskibe ved Malacca-strædet, hvor mange kinesiske skibe sejler ind i Det Indiske Ocean. Efterfølgende har Indiens flådeofficer observeret »en stigning« i antallet af kinesiske militærskibe i området, skriver the New York Times.

Under Indiens premierminister, Narendra Modis, seneste besøg i USA i slutningen af juni indgik Indien og USA en aftale om indkøb af droner til overvågning af den kinesiske flådes aktiviteter i det Indiske Ocean, skriver Reuters.

Før Modi tiltrådte som premierminister i 2014, var der ellers høje forventninger til, at han ville bringe forholdet til Kina på ret køl. Det er ikke sket. I stedet synes mistroen mellem de to store naboer at være vokset.

I maj modsatte Indien sig til Kinas skuffelse at deltage i det omfattende kinesiske investeringsprogram ’Et Bælte En Vej’. Det skyldtes især planerne om at forbedre infrastrukturen i Pakistan, der kan koble Pakistan tættere sammen med Kina og resten af Centralasien.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Michael Kongstad Nielsen

Fra artiklen:

"Derved bryder Indien med en grænseaftale fra 1890, der blev indgået mellem Kina og Storbritannien, lyder det fra Kina."

Øh ... dengang var Kina et kejserrige, og kejseren - Kuang-Hsu - var kun 19 år gammel. Indien var også et kejserrige, og kejseren var Storbritanniens konge. Bhutan var en selvstændig stat, der årligt modtog 120.000 kr. fra England for at hindre indfald i Indien.

Men trods disse vanskeligheder, skulle man nok kunne finde de gamle papirer og aftaler i London, Delhi elle Beijing - og ellers må parterne søge hjælp til rigtig grænsedragning ved FN domstolen i Haag. Vi kan ikke have disse evindelige konflikter kørende.
Det gælder også i det Indiske Ocean

Flemming Berger, Hans Aagaard, Viggo Okholm og David Zennaro anbefalede denne kommentar
Henrik L Nielsen

Michael Kongstad Nielsen

Det ville være en god løsning med Haag, bortset fra at Kina ikke vil respektere deres afgørelser.

Michael Kongstad Nielsen

Ja, det er også mærkeligt.