Læsetid: 1 min.

Mexicos regering spionerer ulovligt imod sine kritikere

FN kræver en uvildig undersøgelse af den mexicanske regerings brug af overvågningsudstyr rettet imod menneskerettighedsaktivister, advokater og journalister
22. juli 2017

Overvågningsudstyr til bekæmpelse af terror og narkokriminalitet, solgt til den mexicanske regering, er blevet misbrugt til at overvåge menneskerettighedsaktivister, journalister og advokater.

Det viser en undersøgelse foretaget af New York Times, der i samarbejde med eksperter i hacking afslører, hvordan det israelsk producerede spionprogram Pegasus, der er designet til at overtage smartphones, er blevet brugt til systematisk at overvåge ikke bare kritikere af den mexicanske regering, men også deres familier.

Det er blandt andet gået ud over et hold af internationale eksperter fra Colombia, Guatemala, Spanien og Chile, udpeget af den Interamerikanske Menneskerettighedskommission og inviteret af den mexicanske regering, som skulle undersøge 43 studerendes forsvinden i byen Iguala i 2015.

En sag, der har vakt stor international bevågenhed, da det viste sig, at de 43 studerende, der senere blev fundet myrdet, oprindeligt blev kidnappet af personer med relation til den lokale borgmester.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Information.dk

Forsiden lige nu

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Kurt Loftkjær

Verdensforvirring

Kedeligt at Mexico er flyttet til Syamerika, når Mexico faktisk ligger i Nordamerika og danner grænse til Trumps USA, som ønsker om en meget lang mur mellem de to lande. Måske ser Trump et attraktivt alternativt at Mexico flyttes til et andet kontinent.

Undskyld mit udfald, men redaktionen bør kunne gøre det bedre i disse tider med falske nyheder.