Læsetid: 11 min.

Millioner af mennesker lever i uvished efter Brexit

Storbritanniens og EU’s chefforhandlere forhandler i disse uger om en aftale, der skal give omkring tre mio. EU-borgere bosat i Storbritannien og cirka 1,2 mio. briter bosat i det øvrige EU klarhed over deres rettigheder efter Brexit. Information har talt med to af dem, hvis fremtid bliver direkte påvirket af Brexit
Lene Kruhøffer føler sig i stigende grad som en fremmed i Skotland, hvor hun ellers har boet i 33 år. Nu har hun fået job i Tønder og flytter retur til Danmark.

Lene Kruhøffer føler sig i stigende grad som en fremmed i Skotland, hvor hun ellers har boet i 33 år. Nu har hun fået job i Tønder og flytter retur til Danmark.

Anders Birger

1. august 2017

De personlige konsekvenser af Brexit: Danske Lene flytter hjem efter 33 år

Lene Kruhøffer har efter 33 år i Skotland valgt at flytte tilbage til Danmark. Brexit har fået hende til at føle sig mindre velkommen i det land, hvor hun har arbejdet og set sine fem drenge vokse op, og hvor hun siden blev involveret i uafhængighedskampagnen

Der var ingen tvivl i Lene Kruhøffers skotske omgangskreds op til EU-folkeafstemningen sidste år: Selvfølgelig ville det blive Remain. Hendes kæreste, Gordon, fik sågar overtalt hende til ikke at spilde penge hos bookmakeren ved at sætte penge på ’Leave’, som hun et kort øjeblik overvejede.

Trods den lille rumsterende usikkerhed indeni, som fik hende til at overveje væddemålet, fik hun et chok, da hun kl. fem om morgenen den 24. juni 2016 vågnede og tændte for fjernsynet for at få bekræftet Remain-resultatet. I stedet så hun, at Leave havde vundet med 52 procent af stemmerne.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Se om du er enig…

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Kristen Carsten Munk
Kristen Carsten Munk anbefalede denne artikel

Kommentarer

Torben K L Jensen

Interessant at høre hvordan en dansker bosat Scotland og en amerikaner bosat i Belgien har det med den engelske brexit.

Michael Friis

Millioner levedevi usikkerhed både før og efter Brexit ! Lad være med at give skylden på enkeltstående begivenheder,
Spørgsmålet er hvorfor virker EU ikke attraktivt for mange af deres borgere?
Der bliver en løsning mellem EU og UK. Personligt hælder jeg til at det bliver en soft Brexit - og med nogen sandsynlighed for endnu en afstemning (a la DK).
Det udstiller EU. Borgere skal ikke spørges og demokrati skal fortsat udvandes. Al magt til beuakratiet. Snøft

Finn Thøgersen, Per Torbensen, Tue Romanow og Michael Kongstad Nielsen anbefalede denne kommentar
Henrik L Nielsen

Michael Friis

Usikkerheden er først opstået for mig og min kinesiske kone med Brexit. Der var ingen usikkerhed om vores opholdstilladelse inden da.

Karsten Aaen, David Zennaro og Gert Romme anbefalede denne kommentar
Torben Siersbæk

@Michael Friis.
Med al respekt - du har fuld ret til at mene at EU er noget bras. Men at påstå, at borgerne ikke har indflydelse på, hvad EU beslutter, er det rene nonsens!
Du er med til at vælge parlamentet, der sammen med ministerrådet, der består af fagministre fra hvert medlemsland - de er også et resultat af vælgerbeslutninger, som du vel ved? - har lovgivningskompetencen i EU, mens lovinitiativet ligger hos Kommissionen, der OGSÅ består af personer, der er udpeget af de respektive medlemslandes regeringer, altså igen noget du har indflydelse på som vælger!
Med hensyn til anledningen til den artikel, du reagerer på, så er resultatet af Brexitafstemningen (der endte ca 52-48, altså ikke det mest massive flertal, man kan tænke), bl.a. resultatet af en af de mest løgnagtige og hadefulde agitationer, man har set i et vesteuropæisk land i de seneste mange år.
Hvis du havde tilladt dig den luksus at se, hvordan Brexitsiden argumenterede, så ville du vide, at den var fyldt med ondsindede beskyldninger mod EU og alle ikke-britiske personer i UK. Og det er NETOP den kampagnes resultat, Lene Kruhøffer fortæller om i interviewet: "Folk sidder tit helt tomhjernede og taler om, hvor svært det er at få en aftale hos lægen på grund af alle de udlændinge.", at selv nære venner begrunder deres stemme for Brexit, "at det var på grund af alle udlændingene".
Dine konspiratoriske udgydelser burde du holde for dig selv. Afstemninger om hvilket som helst forhold i et EU-medlemsland besluttes af dette land - EU kan ikke dekretere en afstemning i NOGET medlemsland!
Og hvad angår danske folkeafstemninger, så mener du da ikke for alvor, at man aldrig skal have en ny afstemning om et tema, bare fordi der allerede én gang har været en folkeafstemning om det? Med tonen i dit indlæg er jeg sikker på, at du ville elske en ny afstemning om det danske medlemskab, selv om afstemningen i 1972 endte med ca 2/3 flertal for dansk medlemskab, altså meget mere end Brexit endte med! Så hvorfor er det et problem, at VÆLGERNE udtaler sig igen? Selv vælgerkorpset kan vel blive klogere - selv om man nogen gange kan komme i tvivl!
Snøft??? Tag en tudekiks!

Karsten Aaen, Lene Kruhoffer, Gert Romme, Bjarke Hansen, Søren Knudsen og Henrik L Nielsen anbefalede denne kommentar
Touhami Bennour

Som jeg forstår det , så er ikke Muslimske "udlændige" man er efter i Brexit., men andre "udlændige" fra EU . Interessant. Problemet, "Narciss" er alle vegne.

Karsten Aaen, Egon Stich og Michael Friis anbefalede denne kommentar
Martin Madsen

At kalde EU demokratisk, er i bedste fald en tilnærmelse, men mest sandsynligt mangel på viden om demokrati.

Touhami Bennour

For mig EU handler det først og fremmest om at samle mest mulige folkeslag. Det er en fordel, det giver fred, da uoverinstemmelse løses med samtale og dernæst, det må være målet for politik at skabe større grupper af lande og mindske landenenes antal. EU er hverken mere eller mindre demokratisk end medlemeslande. Der er for mange advokater, der prøver at finde "huler " i loven eller konventioner for at undgå den."Småt er ikke godt". det er en illusion. Hvem ikke kan lide og være en supermagt.