Læsetid: 4 min.

’Vi har mistet vores huse, vores biler, vores mænd’: Et råb om hjælp til at beskytte Mosuls civile

Menneskerettighedsorganisationer kræver, at Iraks regering beskytter uskyldige mennesker og undersøger civile tab
’De rædsler, som befolkningen i Mosul har været vidne til samt alle parters ringeagt for menneskeliv, må ikke gå ustraffet hen,’ lyder det fra Amnesty International, som mener, at der bør etableres en uafhængig kommission, der kan undersøge drab på civile begået af alle parter i konflikten. På billedet ses civile i Mosul, der flygter under et luftangreb.

’De rædsler, som befolkningen i Mosul har været vidne til samt alle parters ringeagt for menneskeliv, må ikke gå ustraffet hen,’ lyder det fra Amnesty International, som mener, at der bør etableres en uafhængig kommission, der kan undersøge drab på civile begået af alle parter i konflikten. På billedet ses civile i Mosul, der flygter under et luftangreb.

André Liohn

12. juli 2017

Mosuls civile er fortsat i alvorlig fare og har gennemlevet katastrofale prøvelser, lyder det fra menneskerettighedsorganisationer, der opfordrer Iraks regering til at træde til for at beskytte de uskyldige mennesker og undersøge det store omfang af civile tab.

Opfordringerne fra nødhjælpsarbejdere og menneskerettighedsaktivister kom, mens irakiske styrker kæmpede for at genvinde det sidste stykke territorie, der var kontrolleret af Islamisk Stat (IS) i Mosul, hvor den ekstremistiske gruppes leder, Abu Bakr al-Baghdadi, for tre år siden udråbte sit ’kalifat’.

»De rædsler, som befolkningen i Mosul har været vidne til samt alle parters ringeagt for menneskeliv, må ikke gå ustraffet hen,« siger Lynn Maalouf, der er direktør for forskning hos Amnesty International i Mellemøsten.

»Hele familier er blevet udslettet, og mange af dem ligger i dag stadig begravet under murbrokkerne. Mosuls befolkning fortjener at få at vide af deres regering, at der vil komme retfærdighed og erstatning, så de rystende følger af denne operation bliver håndteret på passende vis.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Poul Solrart Sørensen
  • Niels Duus Nielsen
  • Eva Schwanenflügel
Poul Solrart Sørensen, Niels Duus Nielsen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

David Joelsen

Amnesti International kan i hvert fald godt spare sig ulejligheden at udspørge de udstationerede danske soldater og krigseksperter, for de mener ikke at have hørt eller set noget. Der er ikke noget at komme efter her i følge vores egen krigsminister.

Poul Solrart Sørensen, Niels Erik Philipsen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Niels Erik Philipsen

Iformation forventes nu at udsende en særudgave i lighed med den som blev uudsendt da Aleppo var blevet befriet for Islamisk Stat.
Nåhh nej, jeg forventer det ikke. Information har hvad angår Rusland længe været MISINFORMATION