Læsetid: 6 min.

En mørk sky hænger over Trump og Putins første møde

Når de to ledere træffes på ’sidelinjen’ af G20-topmødet i Hamborg, vil opmærksomheden være fokuseret på, hvorvidt Donald Trump vil kritisere Vladimir Putin for at have interveneret i den amerikanske valgkamp sidste år. Det Hvide Hus oplyser, at der ikke er blevet forberedt talepunkter for USA’s præsident
Når de to ledere træffes på ’sidelinjen’ af G20-topmødet i Hamborg, vil opmærksomheden være fokuseret på, hvorvidt Donald Trump vil kritisere Vladimir Putin for at have interveneret i den amerikanske valgkamp sidste år. Det Hvide Hus oplyser, at der ikke er blevet forberedt talepunkter for USA’s præsident

Evan Vucci

6. juli 2017

Det er lang tid siden, at et møde mellem lederne af verdens to store rivaliserende atommagter er blevet imødeset med så stor spænding – og bekymring.

Ingen ved, hvad Donald Trump planlægger at sige til Vladimir Putin, når de to præsidenter for første gang træffes uden for det officielle program under G20-topmødet i Hamborg fredag og lørdag. Det skyldes, at Trumps rådgivere ganske enkelt ikke har forberedt nogen talepunkter for ham, endsige en dagsorden.

Så vidt vides, er det aldrig sket før.

»Det er op til præsidenten at beslutte, hvad han vil snakke med Putin om,« sagde sikkerhedsrådgiver H.R. McMaster under en briefing i Det Hvide Hus for nylig.

Amerikanske ruslandseksperter er til gengæld overbeviste om, at den russiske præsident vil forberede sig yderst vel med henblik på at overbevise Trump om at lette de økonomiske sanktioner fra Ukraine-krisen i 2014 uden at skulle give USA vigtige indrømmelser til gengæld.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Michael Kongstad Nielsen

Selvfølgelig vil Trump ikke kritisere Putin for noget der ikke er bevist. Og som endda ikke er sandsynligt.

Den mørke sky kunne være Trumps besøg i dag i Warszawa, hvor han lovede støtte til Polen og landene mellem Østersøen, Sortehavet og Adriaterhavet.

Vibeke Hansen, Flemming Berger, Hans Aagaard og Jacob Fenger anbefalede denne kommentar

"....vil det efterlade et indtryk hos russeren af en leder, der er enten usikker på sig selv eller bare uvidende". Det hedder ikke "enten - eller", men "både - og".

Martin Burcharth skriver: "Det til trods for, at USA’s 17 efterretningstjenester i samdrægtighed har draget præcist den konklusion."

Det er vist ikke ganske korrekt. Selv The New York Times har måttet korrigere sig selv for at fremføre en lignende påstand:

• The assessment was made by four intelligence agencies — the Office of the Director of National Intelligence, the Central Intelligence Agency, the Federal Bureau of Investigation and the National Security Agency. The assessment was not approved by all 17 organizations in the American intelligence community.

https://www.nytimes.com/2017/06/25/us/politics/trumps-deflections-and-de...

Og enhver, der har læst rapporten, ved, at den ikke indeholdt egentlige beviser.

Poul Sørensen

Det ændre ikke på, at Trumps ego glæder sig som en lille pige til endelig at møde Putin og snakke med ham om hvordan det føles at være en af de mest magtfulde "players" i verden. Jeg kan ikke forestille mig andet end at det møde vil være fucked up lige som alt andet, som Trump har med at gøre....Trump vil gå bankerot ved den russiske roullette præcis, som han gik bankerot med sine kasinoer.

Helle Walther, Henrik L Nielsen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Helle Walther

Trump hyler med de ulve han er i blandt, skamroser Polen og den nuværende nationalkonservative leder, og skælder ud på kommunismen og Putins stjæleri af Krim, samt Ukraine krigen, han har lige haft besøg derfra. Det vil Polen høre. Han taler om milliarder der myldrer ind i forsvarsbudgettet, ?????
En mand der misbruger sin magt med løgne, og sætter klodens miljø på spil, i egen selvforherligelse, er en katastrofe. Og handelsboycot nærmest mod EU. En mand burde ikke have den magt, når han er som Trump. Fordi han er præsident for verdens supermagt, det har han ikke evner eller format til. Han fatter ikke, hvad han selv har gang i. I min optik er han farlig.