Læsetid: 4 min.

Med eller uden Roundup: Én landmand forudser katastrofe, en anden klarer sig fint

Det konventionelle landbrug vil ikke slippe det kontroversielle glyfosatbaserede sprøjtemiddel, som sparer penge og sikrer større udbytte. Imens driver over 3.000 økologiske landmænd deres bedrifter uden
EU-landene indleder snart forhandlinger om, hvorvidt man skal give Monsanto og andre producenter af ukrudtsmidler baseret på aktivstoffet glyfosat en ny 10-årig godkendelse. Den hidtidige godkendelse udløb sidste år og er kun midlertidigt forlænget i lyset af den internationale kontrovers om glyfosat, der går på, om stoffet er kræftfremkaldende i mennesker eller ej.

EU-landene indleder snart forhandlinger om, hvorvidt man skal give Monsanto og andre producenter af ukrudtsmidler baseret på aktivstoffet glyfosat en ny 10-årig godkendelse. Den hidtidige godkendelse udløb sidste år og er kun midlertidigt forlænget i lyset af den internationale kontrovers om glyfosat, der går på, om stoffet er kræftfremkaldende i mennesker eller ej.

Finn Frandsen

10. juli 2017

»Katastrofalt.«

Torben Hansen lægger ikke bånd på sig selv, når han skal beskrive konsekvenserne for landmænd som ham selv, hvis den danske stat skulle vælge at forbyde kemivirksomheden Monsantos omstridte sprøjtemiddel Roundup.

»Der vil blive tale om et kæmpetab uden Roundup. Den danske eksport af græsfrø vil f.eks. dø,« mener han.

Per Grupe, også landmand, ser anderledes på det.

»Hvis man ikke kan få sprøjtemidlet, finder man på noget andet. Verden går ikke under,« siger han.

De to landmænd forholder sig til emnet i lyset af EU-landenes forestående forhandlinger om, hvorvidt man skal give Monsanto og andre producenter af ukrudtsmidler baseret på aktivstoffet glyfosat en ny 10-årig godkendelse.

Den hidtidige godkendelse udløb sidste år og er kun midlertidigt forlænget i lyset af den internationale kontrovers om glyfosat, der går på, om stoffet er kræftfremkaldende i mennesker eller ej.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Anne Albinus
  • Niels-Simon Larsen
  • David Zennaro
  • Lise Lotte Rahbek
Anne Albinus, Niels-Simon Larsen, David Zennaro og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu