Læsetid: 3 min.

Venezuelas præsident Maduro forsøger endnu et statskup

Søndagens valg til en ny folkesamling, der skal erstatte det siddende parlament, er sidste skridt, der fuldender det venezuelanske diktatur
En demonstrant  på gaden i Caracas. De seneste fire måneder har mindst 112 personer mistet livet i de voldelige demonstrationer mod regeringen i Venezuela.

En demonstrant  på gaden i Caracas. De seneste fire måneder har mindst 112 personer mistet livet i de voldelige demonstrationer mod regeringen i Venezuela.

Ariana Cubillos

29. juli 2017

Det eneste, der afholder Venezuelas præsident Nicolas Maduro fra at være en fuldendt diktator, er det venezuelanske parlamentet, som oppositionen har kontrolleret siden parlamentsvalget i december 2015.

Dét er den sidste bastion i det samlede venezuelanske magtapparat, som præsidenten endnu ikke har fuld kontrol over – men det er kun til søndag. Derefter skulle det venezuelanske diktatur være komplet, i hvert fald hvis alt går, som præsident Maduro har planlagt.

Søndag er venezuelanerne beordret til valgurnerne, hvor de skal vælge 364 af i alt 545 medlemmer til en ny folkesamling, der skal skrive landets nye forfatning.

Den nuværende forfatning blev til i 1999 under Maduros forgænger, Hugo Chávez, der også senere reviderede samme – blandt andet ved at stramme magten omkring præsidentembedet og tillade genvalg. Men nu er der behov for en ny forfatning, og ifølge de officielle begrundelser handler det om at sikre fred og forsoning i Venezuela, der igennem flere år har været plaget af voldsom polarisering og uro vendt imod den siddende regering.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Information.dk

Forsiden lige nu

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu