Læsetid: 4 min.

Ekspert: Klimabenægtere vil betragte debat om global opvarmning som en udnyttelse af Houstons lidelser

Den amerikanske by Houston står under vand efter orkanen Harvey. Men for klimaskeptikere vil flydende biler i gaderne ikke være et ’wake up call’, siger den anerkendte britiske klimaforkæmper George Marshall. I stedet vil de betragte en sammenkædning med menneskeskabte klimaændringer som politisk propaganda, der lukrerer på texanernes lidelser
29. august 2017

Bilerne flyder i Houstons gader, tusindvis af huse er oversvømmet. Flere er meldt døde og savnet, mens militæret evakuerer beboere. Stormen Harvey ramte Texas søndag og satte byen under vand. Regnen fortsætter formentligt de kommende dage.

Texas guvenør kaldte på ABC News stormen for »en af de værste, hvis ikke den værste« oversvømmelse, som Houston nogensinde har oplevet. Og som hver gang, vejrfænomenerne bryder sine egne rekorder, begynder diskussionerne om, i hvor høj grad man kan tilskrive dem menneskeskabte klimaforandringer.

Omkring halvdelen af den amerikanske befolkning er bekymrede for den globale opvarmning. Den anden halvdel er i varierende grad skeptisk over for, at der skulle være tale om et mennneskeskabt fænomen, viser en meningsmåling fra Gallup fra marts.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Se om du er enig…

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Niels-Simon Larsen
Niels-Simon Larsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Christian Lucas

Det er forkert, Jørgen. Det er præcis hvad modellerne har sagt, omend modellerne generelt tog fejl af HVORNÅR vi ville mærke effekterne. De kom hurtigere, selvfølgelig. Jeg kan ikke sige det mere klart.

Arne Albatros Olsen, Flemming Berger, Per Torbensen, Hans Ingolfsdottir, Kim Houmøller og Marina Testa Pedersen anbefalede denne kommentar
Lise Lotte Rahbek

Nej, der er intet naturvidenskabeligt bevis for, at Harvey skylde den øgede CO2 udledning.

Der er til gengæld meget stærke indikationer på, at styrken af Harvey er blevet forstærket af effekterne af de menneskeskabte klimaforandringer.

Thorkil Søe, Arne Albatros Olsen, Torsten Jacobsen, ingemaje lange og Marina Testa Pedersen anbefalede denne kommentar
Kim Houmøller

Forvent naturkatastroferne vil stå i kø fremover. Rigtig godt for bruttonationalproduktet, der vil vise positive tal hele vejen rundt. Lige fra bilforhandlere, husrenovering til indkøb af møbler. En ren Win-Win. Lige fra vugge til grav!

Flemming Berger, Niels-Simon Larsen, Johnny Winther Ronnenberg, Per Torbensen, ingemaje lange, Morten Hillgaard og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar

Nå, nu virker mit kommentarfelt igen.

Uanset hvad man mener om menneskeskabte klimaforandringer, så kan Harvey ikke bruges til at argumentere for noget som helst. Det er imidlertid en kendsgerning, at USA ikke har haft en kategori 4 storm i 12 år. Tidligere var de meget hyppigere. Antallet af storme i Atlanterhavet og den mexikanske golf har ikke været så lavt som nu gennem mere end tyve år, hvilket fremgår af alle officielle statistikker.

Det samme gælder for antallet af tyfoner i Stillehavet. I sidste uge så jeg en graf over antallet af tyfoner, som har ramt de japanske øer gennem de sidste tyve år. Antallet er faldet år for år, jævnt og stabilt, gennem alle tyve år. Det stemmer med min subjektive oplevelse. For tyve-tredive år siden måtte vi flere gange om året søge i læ for livsfarlige tyfoner. Det hænder nu kun med års mellemrum.