Læsetid: 3 min.

Eksperter: Verden var tættere på dommedag i 1980’erne end i dag

Står menneskeheden virkelig på randen af dommedag, sådan som det såkaldte dommedagsur indikerer. Nej, siger tre danske sikkerhedseksperter: Vi var meget tættere på at udslette os selv i 1980’erne. Men måske skal vi til at frygte kunstig intelligens mere end atombomber
26. august 2017

Da støvet havde lagt sig efter atombomberne over Hiroshima og Nagasaki i 1945 var en gruppe af verdens førende forskere i atomfysik og sikkerhedspolitik så chokerede, at de dannede stridsskriftet Bulletin of the Atomic Scientists, som skulle forklare verden om faren for atomkrig. Albert Einstein og atombombens fader Robert Oppenheimer var blandt initiativtagerne.

Siden 1947 har forskergruppen jævnligt indstillet et ’dommedagsur’, der indikerer, hvor tæt menneskeheden er på den totale udslettelse. Det foreløbige lavpunkt indtraf i 1953, da USA og Sovjetunionen testede hver sin brintbombe – dengang stod uret på to minutter i midnat.

I januar i år stillede forskerne så dommedagsuret igen: Nu står det på to et halvt minut i død og ødelæggelse – det tætteste på midnat menneskeheden har været i 60 år. Ifølge forskerne skyldes den overhængende fare en kombination af klimaforandringer, atomvåben, cyberangreb, manglende tro på videnskab ... og Donald Trump.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu