Læsetid: 1 min.

EU-beslutning om Monsanto-Bayer-fusion udskudt

EU’s danske konkurrencekommissær, Margrethe Vestager, er bekymret over udsigten til verdens største agrokemiske virksomhed. Fusionen skal nu granskes nærmere
Udland
23. august 2017

EU’s konkurrencekommissær Margrethe Vestager besluttede i dag at indlede en dybtgående granskning af den tyske kemikoncern Bayers påtænkte opkøb af den amerikanske agrokemiske gigant Monsanto.

Det var ellers ventet, at kommissæren tirsdag ville meddele sin konklusion på den foreløbige undersøgelse i form af enten tilsagn eller afslag på fusionen, men Vestager er angiveligt bekymret over de mulige negative konsekvenser ved en sådan etablering af »verdens største integrerede pesticid- og såsæd-selskab«.

»Handlen ville finde sted i en industri, der allerede er globalt koncentreret, som illustreret ved de seneste fusioner af Dow og Dupont samt Syngenta og ChemChina,« skriver kommissæren i en pressemeddelelse.

»Kommissionen er indledningsvist bekymret for, at det foreslåede opkøb kan mindske konkurrencen på et antal forskellige markeder og resultere i højere priser, lavere kvalitet, færre valgmuligheder og mindre innovation,« hedder det.

Vestager oplyser, at Kommissionen har frem til 8. januar 2018 til at nå en afgørelse.

Udskydelsen er en foreløbig sejr for de miljø-, landbrugs- og forbrugerorganisationer, der længe har ført kampagne mod fusionen. Kursen på Bayer-aktien faldt, straks Vestagers meddelelse var udsendt.

 

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Lise Lotte Rahbek

Gid Monsanto's og Bayers semi-kemiske såsæd må rådne op. Og deres aktier med.

Hans Ingolfsdottir, Merete Jung-Jensen, Per Torbensen, Henrik L Nielsen, Anne Eriksen og Torben Bruhn Andersen anbefalede denne kommentar
Michael Kongstad Nielsen

Hvor venligt.

Per Torbensen, Anne Eriksen og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar