Læsetid: 2 min.

FN: Selv krige har regler

Angreb på hospitaler og andre sundhedsfaciliteter udgør et klokkeklart brud på folkeretten, siger eksperter. Men FN’s Sikkerhedsråd kan indtil videre ikke blive enige om at indbringe Syrien for den Internationale Straffedomstol i Haag
28. august 2017

FN, menneskeretsorganisationer, eksperter i krigsforbrydelser, FN og en lang række syriske og internationale ngo’er har til overflod dokumenteret, at det syriske regime systematisk og med overlæg bomber hospitaler og andre sundhedsfaciliteter i Syrien.

Angrebene er gentagne gange blevet fordømt af FN’s Sikkerhedsråd, internationale organisationer som Røde Kors, Læger uden Grænser, lokale og internationale menneskeretsorganisationer samt et væld af enkeltlande.

Alligevel fortsætter regimet og dets russiske allierede med at angribe hospitaler, sundhedsklinikker, læger, ambulancer og redningsfolk.

»Angrebsmønstret tyder kraftigt på, at pro-regeringsstyrker med vilje og systematisk angriber sundhedsfaciliteter,« skriver FN’s Menneskerettighedskomité f.eks. i sin seneste rapport om situationen i det krigshærgede land.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • David Zennaro
David Zennaro anbefalede denne artikel

Kommentarer

Det er da udmærket at blive erindret om "krige har regler" fra FN og andre organisationer, - men FN er i dag helt sat ud af spillet via dannelsen af koalitioner - "os der selv tager os ret over det vi vil", og efterfølgende ikke vil stå til ansvar for vore forbrydelser.

Det kollektive ansvar udelukkes af FN og fornægtes, ligesom pilen på ufreden altid skal vendes ensidigt mod Rusland, - en opblomstring af verdens Mccarthyismen syntes at tone frem bag sløret og alligevel samtidig forsøge at dække med røg af fine ord, for vestens ensidige opfattelse af deres selvfølgelige ret, når blot de husker at tale om deres fredelige, demokratiske hensigter, for menneskelige frihedsrettigheder som målet for deres krigskoalitioner.

over 1 mio. unødigt dræbte i Irak taler vel sit eget tydelige sprog, og en krig igangsat på en selvskrevet løgn overfor hele verden, - en løgn der ingen højskrålende eller skræppende ord fra FN har været fremme i samme omfang, - men i al stilhed er lagt i graven, for det var Amerika - et Amerika som man ikke tør/vi kritisere, og som heller ikke vil stå til ansvar for sine krigsforbrydelser, og som ikke vil være med i klubben ved politisk underskrift med ansvar, og overfor dette et Rusland der så heller ikke vil være forpligtet via underskrift af samme grund, - men læg mærke til det kun er Rusland der kritiseres offentligt og ensidigt fra vesten med et tavs FN å sidelinjen.

Vi ser det helt samme billede af konflikten i Mellemøsten med Israel, hvor FN igen spiller med fordækte kort, og ikke offentligt kritiserer Amerika for ikke at gøre tilstrækkeligt for såvel en to-stats løsnings gennemførelse - eller manglende kritik af Israel, som man leverer våben til i mia. klassen og dermed også det sidste nye og moderne.

Thomas Petersen, Dagmar Christiandottir, Ole Arne Sejersen og Jakob Trägårdh anbefalede denne kommentar
Jakob Trägårdh

11 medarbejdere—kunne vi ikke have lidt flere af dem og færre NATO engagementer? Kunne vi ikke i det hele taget skrotte vores aktivistiske udenrigspolitik? Siden krigene på Balkan, hvor vi gik over til at deltage i NATO-missioner, så er det bare blevet værre og værre, hvor mange uløste krige og konflikter er det vi skal blive ved med at føre?

"United Nations Truce Supervision Organization - Mellemøsten (UNTSO)
Danmark har løbende været engageret i missionen fra start (resolution fra 1948). I dag har Danmark 11 medarbejdere, som er med til at overvåge fredsaftaler mellem Israel og dets nabolande – primært Libanon og Syrien." (http://um.dk/da/Udenrigspolitik/sikkerhedspolitik/missioner-og-operation...)