Læsetid: 6 min.

Han hackede for sjov, for pengenes skyld, og fordi han kunne

I dag er han er på de amerikanske myndigheders liste over mest eftersøgte personer. Anklaget for at stå bag en af de største lækager af personfølsomme data i samarbejde med en russisk efterretningstjeneste. Dette er første kapitel i historien om Alexsey Belan
I dag er han er på de amerikanske myndigheders liste over mest eftersøgte personer. Anklaget for at stå bag en af de største lækager af personfølsomme data i samarbejde med en russisk efterretningstjeneste. Dette er første kapitel i historien om Alexsey Belan

iBureauet/Rasmus Fly Filbert

18. august 2017

Kapitel 1

Der er noget rebelsk over Alexsey Belan på fotoet. Sorte tætsiddende solbriller, noget, der ligner en mørkerød tanktop. En strakt langefinger, som peger i retning mod kameraet. Fuck you.

Profilbilledet er fra den spæde begyndelse af hans kriminelle løbebane. Dengang han hackede, fordi han kunne. Fordi det var sjovt.

Som da han en dag i 2009 havde megapophittet »Everybody« af boybandet Backstreet Boys på hjernen.

Den sang fik ham af uransaglige årsager til at beslutte sig for at hacke det verdenskendte popbands profiler på de sociale medier Twitter og Myspace. Hacket var teknisk set ikke særligt sofistikeret. Men det virkede.

Først skaffede han sig adgang til en database, som tilhørte det firma, der stod for at promovere musikerne online. Gennem databasen fik han adgang til en e-mailkonto, som tilhørte en af firmaets medarbejdere.

Da Belan gennemrodede medarbejderens e-mails, fandt han brugernavn og kodeord til Backstreet Boys’ profil på det sociale medie Twitter. Så loggede han ind på bandets Twitter-konto og udgav sig for at være popstjernerne.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Mette Poulsen
Mette Poulsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu