Læsetid: 6 min.

Houston er klimamæssig anskuelsesundervisning

Den katastrofale nedbør over millionbyen fortsætter. Selv om en enkelthændelse ikke kan kobles direkte til klimaændringer, så er selve styrken af orkanen Harvey og nedbøren helt i tråd med opvarmningen af havet syd for Texas, siger klimaforskere
Indbyggere i Houston forlader deres hjem, efter at ekstrem nedbør har oversvømmet byen. Mandag middag var der rapporteret om fem dødsfald, 316.000 husstande i Texas meldes uden strøm, områdets lufthavne er lukkede, og over 3.000 flyafgange aflyst, og krydstogtskibe med sammenlagt 20.000 passagerer er låst fast i farvandet ud for havnen i Galveston

Indbyggere i Houston forlader deres hjem, efter at ekstrem nedbør har oversvømmet byen. Mandag middag var der rapporteret om fem dødsfald, 316.000 husstande i Texas meldes uden strøm, områdets lufthavne er lukkede, og over 3.000 flyafgange aflyst, og krydstogtskibe med sammenlagt 20.000 passagerer er låst fast i farvandet ud for havnen i Galveston

Scott Olson

29. august 2017

’We have a problem.’ Houston. Nødråbet fra USA’s fjerdestørste by i staten Texas kom allerede i juni ved optakten til den årlige orkansæson i USA.

»Det er ikke et spørgsmål om ’hvis’, men om ’hvornår,« advarede Samuel Brody, direktør for Center for Texas Beaches and Shores og professor ved Texas A&M University, da dagbladet The Guardian for to måneder siden besøgte millionbyen og formidlede bekymringen for katastrofale oversvømmelser blandt Houstons borgere.

»Houston er placeret i et lavtliggende kystområde med dårligt drænede jorde og er udsat for situationer med heftig regn og voldsomme storme, som gør den meget sårbar for oversvømmelser. Og klimaet ændrer sig. I Galveston Bay stiger vandstanden,« sagde Samuel Brody.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Se om du er enig…

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Anna Dorthe Bertelsen
  • Eva Schwanenflügel
  • Niels-Simon Larsen
  • ingemaje lange
  • Torben K L Jensen
  • Lise Lotte Rahbek
  • David Zennaro
  • Peter Knap
Anna Dorthe Bertelsen, Eva Schwanenflügel, Niels-Simon Larsen, ingemaje lange, Torben K L Jensen, Lise Lotte Rahbek, David Zennaro og Peter Knap anbefalede denne artikel

Kommentarer

Christian Lucas

Så er det heldigt vi har en handlekraftig regering regering. der håndterer slags udfordringer med ignorance, afvisning og afsky for "forskersnak". Længe leve Brugtvognshandler-politikken. Længe leve Lobbyismen.

Thorkil Søe, Eva Schwanenflügel, Jørn Andersen, Søren Fosberg, Flemming Berger, ingemaje lange, Janus Agerbo, Hans Ingolfsdottir og kjeld jensen anbefalede denne kommentar
Christian Lucas

Og husk....lige som vi allesammen ser billederne på TV og føler med borgerne i Texas, er der en lille gruppe mennesker der high-fiver og ser dollartegn i alle de penge de vil tjene som såkaldte "disaster capitalists".

"Burn, baby, Burn" - Enron medarbejder om skovbrande i Californien.

Thorkil Søe, Eva Schwanenflügel, Christel Gruner-Olesen, Søren Fosberg, Niels Nielsen, ingemaje lange, Hans Ingolfsdottir og kjeld jensen anbefalede denne kommentar
Lise Lotte Rahbek

Jammen så må vi hellere bygge nogle flere og bredere motorveje, hvor vi kan brænde nogle fossile brændstoffer af, og bygge nogle flere lufthavne, hvorfra vi kan tage på derie til de varme lande - all inklusive, Og vi kan også sagtens fortsætte med IKKE at sætte solceller på tagene af nybyggede huse, svine havet til med fiskefarme, udlede masser af næringsstoffer og giftstoffer fra landbruget, osv osv osv

Salget af skyklapper er tårnhøjt i disse år.

Anna Dorthe Bertelsen, Thorkil Søe, Eva Schwanenflügel, Louise Trankjær, Christel Gruner-Olesen, Søren Fosberg, Flemming Berger, Niels Nielsen, Johnny Winther Ronnenberg, Per Torbensen, ingemaje lange, Torben K L Jensen, kjeld jensen, Sven Christensen, Hans Larsen og Bjarne Bisgaard Jensen anbefalede denne kommentar
Sven Christensen

En politisk klasse løsrevet fra vores grænseoverskridende udfordringer omkring klima, økonomi og beskatning, samt et galopperende overforbrug af naturressourcer, er mere optaget af at bilde os ind at vi har brug for større og billigere biler, mere kvantitativ vækst - ikke kvalitativ, øget eksklusion af "taberne" fra vores økonomi og samfund generelt, end at tage det langsigtede ansvar de er valgt til.

Og så kan vi jo altid igen og igen mundhugges i ligegyldige skænderier på TV, om hvem der er "Danske" nok til at blive regnet for noget.

Med de nuværende definitioner på korrekt "Danskhed" er vores demokratiske ligeværdighed alvorligt i fare, og de i egen optik helt "korrekte Danskere" et klart mindretal. Bemærk venligst hvordan vi alle kan defineres som tilhørende et "udansk" mindretal, som ingen behøver at regne for noget.

De nødvendige indsatser omkring klima, økonomisk og social inklusion og kvalitativ vækst, er investeringer, som strækker sig langt ud over et finansår og en enkelt valgperiode. Det lange sigte i Dansk politik har været fraværende alt for længe. Det drejer sig åbenlyst bare om at blive valgt og holde fast i taburetterne. Om vores fælles opgaver og udfordringer bliver løst er ligegyldigt.

Udfordringerne er fælles for hele verden, og i vores lille land kan vi ikke tackle dem alene. Det ser heller ikke engang ud til at vores ledende politikere er interesseret i at tackle udfordringerne lokalt i Danmark. Det er på tide at skifte ligegyldige proklamationer ud med velovervejede langsigtede handlinger og investeringer, i stedet for at fokusere på ét enkelt års forbrugsmuligheder, og kortvarige politiske gevinster i meningsmålinger vi alle har glemt i morgen alligevel.

Bjarne Bisgaard Jensen, Christoffer Pedersen, Eva Schwanenflügel, Søren Fosberg, Flemming Berger og ingemaje lange anbefalede denne kommentar

Søren Kristensen,
Fordi alle har ret til at få de børn de vil.
Og den kvindelige drift og 'følelse' ...
Skam dig, onde mand :-D
Og så naturligvis kalifaters og kapitalers behov for kanonføde.
McDonalds-Jihad Inc. Onde mænd ! ;DD

Arne Albatros Olsen

Der er en sær og grum ironi, at den katastrofe , som er væsentligt forstærket af høje temperaturer i vandet og luften i den Mexikanske Gulf, mao. af den globale opvarmning rammer lige ned i den stat som de selv kalder for " Oil Country " !