Læsetid: 8 min.

’De konkurrerede om, hvem der kunne slå mig ihjel ... Præmien var en cigaret’

Mohamed overlevede fem en halv måned i Assads-regimets fangekældre, hvor han blev anklaget for landsforræderi. Hans forbrydelse var at donere ris, olie og modermælkserstatning til sine sultne naboer
Mohamed var fængslet i fem en halv måned i Syrien. I fængslet blev han torteret gennem lang tid og på mange forskellige måder. I dag er han med sin familie på et asylcenter i Danmark.

Mohamed var fængslet i fem en halv måned i Syrien. I fængslet blev han torteret gennem lang tid og på mange forskellige måder. I dag er han med sin familie på et asylcenter i Danmark.

Jakob Dall

14. august 2017

Advarsel: Voldsomme billeder i denne artikel 

»Der er nogen, der slår på min far!«

Fireårige Adam skriger højt, da en gruppe soldater pludselig slår porten til familiens hus ind, skyder vildt omkring sig, lægger hans far i håndjern og begynder at slå på ham og resten af families mandlige medlemmer med deres geværskæfter.

Abdallah på to år er for lille til at forstå, hvad der foregår. Men Adam er rædselsslagen. Han græder højlydt, løber hen og slår armene rundt om sin fars ben.

Soldaten holder en pause i slagene og hamrer i stedet sit geværskæfte ind i ansigtet på den lille dreng og smadrer hans fortænder.

Fotoet er et af en lang række billeder, der er taget af fotografen Caesar, som har dokumenteret mishandlingen af fanger i de Assadkontrollerede fængsler. Billederne er blandt andet blevet forelagt Humans Rights Watch. Caesar var egentlig ansat af Assad i fængsler, men blev afhopper og smuglede i august 2013 tusindvis af billeder af tortur begået af Assads politi og militær ud af Syrien
Læs også

Billedet af sønnens forslåede ansigt forfølger stadig Mohamed nu, tre år senere, hvor den 40-årige elektronikingeniør befinder sig i sikkerhed på et asylcenter i Danmark sammen med sin kone og deres to børn.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Poul Sørensen
  • Henrik Rude Hvid
  • Carsten Munk
  • Slettet Bruger
  • Erik Karlsen
Poul Sørensen, Henrik Rude Hvid, Carsten Munk, Slettet Bruger og Erik Karlsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Poul Sørensen

Der skal selvfølgelig være plads til at flygtninge kan søge asyl ikke mindst dem fra Syrien og jeg syntes stadigvæk at det er horribelt, at vi lader flygtninge sidde og stirre ind i teltvæg langt væk på den jyske vestkyst.... og vi gør det for at skræmme andre fra at søge asyl, det er et virkeligt skræmmende træk ved en stor del af den danske befolkning og man kan kun grue for hvad der vil ske her, hvis kaos og panik skulle opstå i vores land.

Mikkel Kristensen

kære Poul - jeg er sådan set helt og aldeles på linje med dig, dog vil jeg tilføje, at efter min tur til Istanbul har jeg aldrig set så mange burka klædte, som i år - de tvinger hinanden til, at bære denne klædedragt - noget vi desværre også kender fra vores egne områder - måske en løsning kunne være, at vi udarbejdede et ordensreglement som flygtninge, asylansøgere måske alle som ønsker at bo her - underskrives ved indrejse evt. højtlæsning på eget sprog // sådan noget i stil med, at man indordner sig under dansk levevis, dvs. man ikke må pådutte andre en bestemt trosretning, begå terror, noget med skole og børn osv... hvad ved jeg...

Jørn Pedersen

Her er jeg fuldstændig enig. Man skal hjælpe, når man kan og det er nødvendigt, men heller ikke lade andre pådutte os deres moral, idet vi burde have lov at vedblive med at være os selv. Når man kommer til USA og søger om statsborgerskab, må man sværge troskab til deres grundlov, ligeledes burde man forlange, at tilrejsende til vort land i det mindste burde forsøge at ndordne sig vore love. Og ikke omvendt, at vi i godhedens navn tvinges til at leve efter deres love. Og iøvrigt bør enhver flygtning vel have som mål at vende tilbage til sit fædreland? Eller ´´tvinger´´ vi dem til at blive her mmed vore krav til integration? Måske i håbet om at få en stemme på venstrefløjen eller blot billigere arbejdskraft? Eller blot et arbejds/studieobjekt til ´´lærde´´ danskere?