Læsetid: 3 min.

Militæret har nøglen til forandring i Venezuela

Situationen i Venezuela tilspidses i takt med, at præsident Nicolás Maduro strammer grebet om magten. Militæret har trumfkortet i forhold til at vende udviklingen, er tre eksperter enige om
De seneste fire måneders daglige protester mod landets præsident, Nicolás Maduro, har kostet mindst 125 mennesker livet.

De seneste fire måneders daglige protester mod landets præsident, Nicolás Maduro, har kostet mindst 125 mennesker livet.

Miguel Gutierrez

8. august 2017

Kaos. Det ord beskriver bedst tilstanden i det sydamerikanske land Venezuela.

De seneste fire måneders daglige protester mod landets præsident, Nicolás Maduro, har kostet mindst 125 mennesker livet.

Samtidigt strammer præsidenten grebet om magten i landet.

Den 30. juli var der valg til et forfatningsråd, som har til opgave at omskrive Venezuelas forfatning fra 1999. Den politiske opposition boykottede valget i protest, hvilket medvirkede til, at det nyvalgte råd overvejende består af Nicolás Maduros støtter eller partifæller, heriblandt hans kone og søn.

Lørdag afsatte det nyvalgte forfatningsråd rigsadvokaten Luisa Ortega. Hun er en af Maduros skarpeste kritikere og har beskyldt ham for at afvikle Venezuelas demokrati.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Se om du er enig…

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Michael Kongstad Nielsen

De tre 'eksperter, to lektorer fra CBS og en adjunkt fra KU, fremlægger partsindlæg til støtte for oppositionen, som ledelsesmæssig består af den rige overklasse. Hvad skal vi med det?
Kom nu Information, sæt jer ordentlig ind i det.

Henrik Leffers, Dennis Jensen, Jacob Jensen, Hans Ingolfsdottir, Daniel Santos, Jes Balle Hansen , Palle Yndal-Olsen og Torben K L Jensen anbefalede denne kommentar

Information er desværre gået hen og bleven neo-liberalismens, alias Globalisering alias Macron alias Imperialisme, LAKAJ!!! Det er tragisk at en legendarisk MODSTANDS AVIS lider stadig under post - modernisme og den såkaldte Zeit-Geist. Viva Maradona for hans uforbeholdne hyldest til Maduro & Chavez & Castro .. & Latin Amerika..

Dennis Jensen

Det er et under at ovenstående lektorer kan få trykt så uakademiske udsagn.

Vi påduttes illusionen om at det hele handler om Maduro's "karisma" i forhold til den afdøde Chávez; som om manden vandt valget på retorik og bravesnak i stedet for de meget ægte reduktioner i fattigdom + udvidelse af den sociale sikkerhed + uddannelse, som har fundet sted under Chavez. Det lader til at forfatterne hellere vil obfuskere disse tendenser med vage slag om Chavez' slag.

Oppositionens stilling, må vi forstå, handler åbenbart også blot om individuel kompetence blandt sine to kandidater? det er simpelthen for useriøst. Hvordan i alverden bliver man lektor med så teoriløs og individ fokuseret en forklaringsmodel? Det er jo en næsten decideret biografisk tilgang.

Det er de liberale demokratiers største løgn at politik og politisk konflikt skulle handle om personlige kompetencer.

Trond Meiring, Arash Shahr, Henrik Leffers og Michael Kongstad Nielsen anbefalede denne kommentar

Ingen undren over at Chavez afgik så tidligt, ingen undren over at Saudi-Arabere åbnede løs for olie-hanen. Og ingen undren over at Chavez's største fejl var at ikke gå RADIKALT til værks medens Castro var til, og at ikke lære af den gode gamle Lenin: Borgerskabet er den absolutte LUDER!!!
BARBARI eller SOCIALISME!

Trond Meiring

Socialisme er muligt, også uden Vladimir , Fidel og Hugo.
Folkelig organisation er vigtigere. Dyrkelse af ledere er en af verdens svøber, ikke mindst i såkaldte (eller mere eller mindre) socialistiske lande. Personfiksering og lederdyrkelse fordummer og korrumperer samfundet.

Socialisme bør være det næste mulige som det uundgåelige næste trin for det minimale for "menneskehedens" overlevelse på denne planet. At personfiksering er stadig gældende skyldes kun at mennesker i store klumper er stadig uvidende om deres intellektuelle potentielle som de uden videre har kasseret hos "systemet" netop fordi de måske er rædselsfulde over at tage et ansvar efter groteske liden og undertrykkelse af et par tusinders terrorisering af de mono-teistiske regimer. Lenin, Rosa, Gramsci, Castro, Chavez og lignende var kun og kun til for at tilskynde det enkelte individ til at tage et ANSVAR og ikke andet.