Læsetid: 4 min.

Tyrkiet rasler med isenkrammet i Qatar-krisen

Og Washington udviser bekymring for, at den saudiskledede blokade af Qatar udarter sig til en militær konfrontation
Tyrkiet har stillet sig på Qatars side i den aktuelle konflikt, og Nationalforsamlingen i Ankara ratificerede i sidste uge en overførsel af 3.000 soldater til Doha, hvilket svarer til en tredjedel af emiratets samlede militære styrke. Det skete efter en resultatløs rundtur i Golfen, hvor præsident Recep Tayyip Erdogan bl.a. talte med den saudiarabiske kronprins, Mohammed bin Salman.

Tyrkiet har stillet sig på Qatars side i den aktuelle konflikt, og Nationalforsamlingen i Ankara ratificerede i sidste uge en overførsel af 3.000 soldater til Doha, hvilket svarer til en tredjedel af emiratets samlede militære styrke. Det skete efter en resultatløs rundtur i Golfen, hvor præsident Recep Tayyip Erdogan bl.a. talte med den saudiarabiske kronprins, Mohammed bin Salman.

Ritzau Foto

11. august 2017

At krisen mellem Qatar og fire arabiske regeringer ikke vil forsvinde, bekymrer i stigende grad såvel Pentagon som det amerikanske udenrigsministerium.

Og med et vist belæg, eftersom den rummer en potentiel risiko for, at USA’s tætte allierede i Golfen ender i en væbnet konfrontation. Hvilket ikke kan udelukkes og heller ikke kun vil involvere Qatar over for Saudi-Arabien, bakket op af Forenede Arabiske Emirater (UAE), Egypten og Bahrain, men også Tyrkiet.

I denne uge fløj en viceudenrigsminister og den pensionerede marinegeneral, Anthony Zinni, der har erfaring som troubleshooter i Israel-Palæstina-konflikten, til mæglerlandet Kuwait som første stop på en rundrejse til konfliktens parter.

Allerede i juli opfordrede den amerikanske udenrigsminister, Rex Tillerson, til afblæsning af den fysiske blokade mod Qatar, fra begyndelsen støttet af USA-præsident Donald Trump, der beskyldte Qatar for at »støtte terrorisme på et meget højt plan«.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Erik Karlsen
  • Toke Andersen
Erik Karlsen og Toke Andersen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu