Læsetid: 9 min.

Alice Weidel er Alternative für Deutschlands liberale ansigt. Kan hun gøre partiet stuerent?

Alternative für Deutschland styrer mod Forbundsdagen med en duo bestående af den nationalkonservative hardliner Alexander Gauland og den mere moderate Alice Weidel. Som kosmopolitisk og lesbisk økonom optrådte hun som partiets liberale ansigt, da Information mødte hende i sidste uge. Denne weekend afslørede en højreradikal e-mail imidlertid et andet billede
’Nye tyskere? Dem laver vi selv!’ lyder teksten under den gravide, hvide mave på det indvandrerkritiske Alternative für Deutschlands valgplakat. Partiets ene spidskandidat, økonomen Alice Weidel, viste sig at være rygende uenig i budskabet, da Information mødte hende i Berlin.

’Nye tyskere? Dem laver vi selv!’ lyder teksten under den gravide, hvide mave på det indvandrerkritiske Alternative für Deutschlands valgplakat. Partiets ene spidskandidat, økonomen Alice Weidel, viste sig at være rygende uenig i budskabet, da Information mødte hende i Berlin.

Hermann Bredehorst

12. september 2017

»Må jeg svare uden at blive afbrudt! Jeg lyttede også til Deres spørgsmål, højtærede herre.«

Efter bare ét spørgsmål er den 38-årige økonom Alice Weidel oppe i det røde felt, da hun er sat i stævne af en flok udenlandske journalister i Berlin.

Spørgsmålet var måske nærgående, men det handlede ikke om Alice Weidel, som er den ene af det stærkt indvandringskritiske Alternative für Deutschlands (AfD) to spidskandidater til Forbundsdagen.

Det handlede – som så ofte før – om partiets anden spidskandidat, den 76-årige og stærkt nationalkonservative jurist Alexander Gauland, der bl.a. er kendt for »ikke at ville have en Boateng som nabo« med henvisning til fodboldlandsholdets sorte forsvarsspiller. Jérôme Boateng.

Under en tale har Alexander Gauland for nylig udtalt, at den socialdemokratiske Aydan Özoguz burde »deponeres i Anatolien«, fordi hun som integrationstalskvinde med tyrkiske rødder havde udtalt, at hun »ikke kan identificere en specifik tysk kultur hinsides det tyske sprog«.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Se om du er enig…

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Nike Forsander Lorentsen

Og nu er der megavigtigt at nævne at hun er lesbisk, nu har de journalister og medie travlt. Men at være hetero, bøsse eller lesbisk er vel ikke garanti for noget som helst.