Læsetid: 4 min.

I Bangladesh er oversvømmelser rutine, men de var ikke forberedt på det her

Hvert år forbereder Bangladesh sig på oversvømmelser. Men i år var forberedelser ikke nok. En tredjedel af landet er dækket af vand. Mere end otte millioner mennesker er direkte ramt. Situationen er kritisk især i landets nordlige del, hvor risikoen for spredning af smittesygdomme er stor
’Befolkningen (i Bangladesh, red.) er vant til oversvømmelser. Det er et meget modstandsdygtigt folk, men heller ikke de har oplevet noget lignende i 40 år,’ siger Corine Ambler, der har været udsendt til området for Røde Kors’ internationale paraplyorganisation International Federation of Red Cross for at bidrage med hjælp i forbindelse med sommerens oversvømmelser. Billedet er fra hovedstaden, Dhaka.

’Befolkningen (i Bangladesh, red.) er vant til oversvømmelser. Det er et meget modstandsdygtigt folk, men heller ikke de har oplevet noget lignende i 40 år,’ siger Corine Ambler, der har været udsendt til området for Røde Kors’ internationale paraplyorganisation International Federation of Red Cross for at bidrage med hjælp i forbindelse med sommerens oversvømmelser. Billedet er fra hovedstaden, Dhaka.

A.M. Ahad

12. september 2017

Hvert år oversvømmes marker og veje i Bangladesh, når sommerens monsunregn falder. Hele landsbyer pakker deres ting og rejser op til højereliggende områder. Der venter de, til vandet igen er trængt ned i jorden. Så vender de hjem og reparerer de ødelæggelser, regnen har forårsaget.

Men i år betegnes de store vandmængder, der er skyllet ind over Bangladesh, som de kraftigste i 40 år, og det er kommet bag på befolkningen i Bangladesh, siger Corrine Ambler, der har været udsendt til området for Røde Kors’ internationale paraplyorganisation International Federation of Red Cross for at bidrage med hjælp i forbindelse med sommerens oversvømmelser:

»Befolkningen er vant til oversvømmelser. Det er et meget modstandsdygtigt folk, men heller ikke de har oplevet noget lignende i 40 år,« siger Corrine Ambler.

I de seneste uger har hun sejlet rundt til nogle af de berørte landsbyer, hvor familier har overnattet under presenninger i ugevis med akut behov for vand og lægehjælp.

Med sit lavtliggende landskab for foden af Himalaya og ud til den bengalske bugt er Bangladesh udsat, når monsunregnen falder, og vandstandene stiger.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Se om du er enig…

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • David Zennaro
  • Eva Schwanenflügel
David Zennaro og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Jørgen Wind-Willassen

Tja....
Bangla Desh har fordoblet deres befolkningstal de sidste 30 år, så der nu bor omkring 165 millioner mennesker.
Det samme er sket i nabolandene.
Det giver jo problemer.
Dels ved at der fældes skov, som kunne opsuge den kraftige nedbør, og dels ved at der sker bosætning på mindre velegnede lokaliteter.
Det skal heller ikke glemmes, at grunden til den den store befolkningstæthed, netop er oversvømmelserne, som hvert år tilfører næringsrige jordpartikler til markerne, og derved giver mulighed for meget store høstudbytter.
Klimaændringer kan måske forværre situationen en gang ud i fremtiden, men lige nu er det helt andre årsager der giver udfordringerne.
Det ville klæde artiklen at fokusere på dette, frem for den evindelige snik snak om klimaændringer.

Kenneth Jacobsen

Den evindelige snik snak om klimaændringer? Dvs at den rette kurs er at skrue tiden tilbage til engang, hvor disse nævnte 165 mill ikke var født, og vi slap for at blive konfronteret med nutiden?