Læsetid: 3 min.

EU strammer skattekrav mod digitale giganter

Kommissionen søger at få landene til at enes om fælles regler for beskatning af grænseoverskridende digital virksomhed. Danmark er ’skeptisk’
22. september 2017

EU’s medlemslande må nødvendigvis have ens regler for beskatning af grænseoverskridende digital erhvervsvirksomhed. Det er budskabet i en meddelelse, som EU-Kommissionen udsendte i går, torsdag.

Ifølge Kommissionen er sådanne fælles regler nødvendige for at undgå en splittelse af EU’s indre digitale marked. Hertil kommer, at globale – amerikansk baserede – digitale virksomheder som Google og Facebook har udnyttet skattely i enkelte EU-lande til at betale forsvindende små skatter af multimilliard store omsætninger. Endelig fremhæver Kommissionen, at landene i en tid, hvor deres skatteindtægter i øvrigt er under pres, må sikre sig andel i de stadigt voksende profitter, der er at hente på det digitale marked.

I sin meddelelse fremhæver kommissionen: »De nugældende skatteregler er udformet med henblik på den traditionelle økonomi og kan ikke gribe om virksomhed, der i stigende grad bygger på uhåndgribelige aktiver og data. Det betyder, at den effektive beskatning af digitale selskaber i EU kan anslås til det halve af de traditionelle selskabers – og ofte meget mindre.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Torben Lindegaard

@David Rehling

Vi er nødt til at være gelasne overfor de digitale giganter.
Apple til Viborg, Facebook til Odense ..... tænk hvis de fortrød de hele og flyttede til Irland.

Johnny Winther Ronnenberg

Nej giganter som google, Microsoft, Facebook, mfl må lære at der gælder andre regler i Europa, som de bliver nødt til følge ligesom alle andre virksomheder ellers må de hjemtage deres forretning til USA.

Trond Meiring, Tue Romanow, Bjarne Bisgaard Jensen, Eva Schwanenflügel og Alvin Jensen anbefalede denne kommentar
Torben Lindegaard

@Johnny Winther Ronnenberg

Uha - vil du til at indføre minimum selskabsskattesatser i EU eller ligefrem harmonisere hele selskabsskatteligningen ??

Du får nok vrøvl med Rina & Morten; men du kan godt regne med mig.

Johnny Winther Ronnenberg

Det er næppe realistisk med fastsatte minimums selskabsskat i EU for internationale selskaber, for EU landene konkurrerer indbyrdes om at få de virksomheder til landet, men det ville da være en start ;-)