Læsetid: 3 min.

Når senile systemer står i vejen for forandring

For at forbrugeren ikke skulle omprioritere, valgte Frankrig at støtte økologien. Nu fjernes støtten, så man snart kan forvente, at de økologiske landmænd lægger sig fladt ned på Champs-Élysées – ganske som de konventionelle gjorde det i sidste uge
I sidste uge stoppede 250 demonstrerende landmænd trafikken på Champs Elysees i Paris. De var utilfredse med forbudet mod at bruge Roundup. Nu fjernes støtten til de økologiske landmænd, hvilket kan betyde flere demonstrerende landmænd den kommende tid. 

I sidste uge stoppede 250 demonstrerende landmænd trafikken på Champs Elysees i Paris. De var utilfredse med forbudet mod at bruge Roundup. Nu fjernes støtten til de økologiske landmænd, hvilket kan betyde flere demonstrerende landmænd den kommende tid. 

Ritzau Foto

27. september 2017

PARIS – Sidste uge var der en demonstration i Frankrig, man ikke har hørt så meget om i Danmark.

250 franske bønder lagde sig ned på Champs-Élysées og blokerede den berømte avenue. Årsagen var, at de fortsat vil have lov til at bruge Monsantos glyfosat, bedre kendt og berygtet som Roundup. Bruxelles har foreløbig forlænget tilladelsen til at bruge ukrudtsvidundermidlet på trods af mistanker om, at det er kræftfremkaldende. Frankrigs miljøminister Nicolas Hulot har udtalt, at Frankrig vil stemme imod yderligere forlængelser.

Så lagde bønderne sig ned til turisternes store undren.

På en måde kan man godt forstå dem. To milliarder euro vil det koste årligt at holde op at bruge glyfosat. Hvorfor? Fordi så skal der igen luges manuelt. Et tab på to milliarder er altså to milliarder lagt i beskæftigelse.

Hulot fik snakket bønder væk fra avenuen, ingen ved rigtigt med hvilket løfte.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Toke Andersen
  • Niels Duus Nielsen
  • Eva Schwanenflügel
Toke Andersen, Niels Duus Nielsen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu