Læsetid: 6 min.

Rodehovedet med det store politiske overblik

Erna Solberg har været politiker i 38 år. Hun portrætteres som folkelig og et rodehoved med et stort politisk overblik og politisk tæft. Overblikket får hun brug for, når hun de næste fire år skal regere Norges konfliktfyldte højrefløj
Erna Solberg fortsætter som Norges statsminister, efter hun vandt valget mandag. ‘Hun er en helt normal norsk kvinde. Erna er Erna, om hun er i privaten eller i politik. Der er ikke nogen dikkedarer’ har Norges minister for Nordisk samarbejde, Frank Bakke Jensen, blandt andet sagt om hende.

Erna Solberg fortsætter som Norges statsminister, efter hun vandt valget mandag. ‘Hun er en helt normal norsk kvinde. Erna er Erna, om hun er i privaten eller i politik. Der er ikke nogen dikkedarer’ har Norges minister for Nordisk samarbejde, Frank Bakke Jensen, blandt andet sagt om hende.

Heiko Junge

13. september 2017

De norske seere fik et indblik i to forskellige verdener, da den norske tv-station NRK under en partilederdebat gik tæt på de to statsministerkandidater, Erna Solbergs og Jonas Gahr Støres, ægtefæller.

Nordmændene kom på vandretur med Arbeiderpartiets leder, millionærsønnen Jonas Gahr Støres kone. I vandreudstyr af mærkevarer og med en pose nødder og kiks kunne hun fortælle, hvor meget ansvar Jonas Gahr Støre tog i hjemmet såvel som på arbejdet. Da han var udenrigsminister under Jens Stoltenberg havde han for eksempel vasket gulve, mens han i høretelefoner talte i telefon med den amerikanske udenrigsminister. Han havde faktisk svært ved at lægge familieansvaret fra sig også, forstod seerne.

Og nordmændene kom hjem til den siddende statsminister Erna Solbergs helt normale middelklassehus. Her mødte de hendes mand, der har opgivet meget af sin karriere for at kunne støtte Erna Solberg. Mens han støvsugede og gjorde rent, fortalte han, at Erna Solberg også var at finde siddende i deres store sofa, når hun var i privaten. Og om hvor stort et rodehoved, Erna Solberg er.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Se om du er enig…

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu