Læsetid: 9 min.

De store lobbyister i Washington er ikke længere fra Wall Street. De er fra Silicon Valley

Det plejede at være banker, men nu er det it-giganterne, der dominerer den amerikanske lobbybranche. Når de indynder sig hos republikanere, er de libertære skattenægtere – når de indynder sig hos demokrater, er de kreative og progressive hipstere
En af de første til at forstå vigtigheden af lobbyisme var topchef for Google, Eric Schmidt. I dag er Google blandt de techvirksomheder, der bruger flest penge på at påvirke amerikanske politikere. 

En af de første til at forstå vigtigheden af lobbyisme var topchef for Google, Eric Schmidt. I dag er Google blandt de techvirksomheder, der bruger flest penge på at påvirke amerikanske politikere. 

Susan Walsh

12. september 2017

SAN FRANCISCO/WASHINGTON D.C. – I 15 år var Bary Lynn ansat i Washington-tænketanken New America Foundation, hvor han forskede i den voksende magt hos teknologivirksomheder som Google og Facebook.

De 14 år var »alletiders«, siger han.

I sidste måned blev han fyret. Hvorfor er uklart. Selv er han overbevist om, at Google – en af tænketankens største finansieringskilder – ikke brød sig om den kritiske retning, hans forskning tog:

Der er brug for, vurderede Lynn, at techgiganter som Google, Facebook og Amazon underlægges antimonopollovgivning.

Anne Marie Slaughter, leder af NAF, benægter, at Lynn blev fyret for sin kritiske indstilling til Google. Påfaldende tætte er dog ikke desto mindre forbindelserne mellem NAF og Googles moderselskab, Alphabet, samt Google-topchef Eric Schmidt: 21 millioner dollars har Schmidt og Alphabet doneret til NAF siden 1999. Schmidt var i en årrække tillige bestyrelsesformand for NAF, ligesom tænketankens største konferencelokale hedder ’Eric Schmidts idélaboratorium’.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Se om du er enig…

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Enkelte som Zuckerberg, Gates, Musk, Jobs osv. skamroses og får næsten den halve verden som belønning ikke fordi de er originale opfindere som Edison, Tesla, Einstein, Turing, von Neumann og mange øvrige ydmyge ild-og videnskabelige sjæle, men netop fordi de er heldige kartofler nok til at blive født og vokset op i det "rette" land. Ikke nok med det så forsøger Musk & Zuckerberg at vildlede og skabe panik i offentligheden ved at udbrede rygter om at kunstig intelligens har nået en alt for truende stade fordi X har observeret at ROBOTTER er i stand til at udvikle et slags modersmål og inter-kommunikere, og derfor måtte man trække stikket ud. HURRA for de nye supermen!!!

Sikke dog noget VÅS, og mange seriøse mennesker, primært inden for de humanistiske & sociologiske videnskaber - uden kenskab til domænet hoppede videre på den falske historie, og begyndte den ene analyse efter den anden om menneskeheden post kunstig intelligens. Som det fremgår af betegnelsen KUNSTIG, så er det immer værk kunstigt, og INTELLIGENS kan kun og kun have ORIGINALT origin.