Læsetid: 4 min.

I Tysklands erhvervsliv forstår man Merkels succes

Tysklands sprudlende økonomi og den lave arbejdsløshed gør livet let for Merkel, der omvendt støtter kraftigt op om rygraden i landets økonomi: De små og mellemstore virksomheder, hvor over tusind ’hidden champions’ har erobret verdensmarkedet. Information har besøgt den berømte ’Mittelstand’ i den succesrige region Schwaben
Alle kender de store tyske erhvervssuccesser. Men i virkeligheden skyldes Tysklands økonomiske succes i lige så høj grad de små og mellemstore virksomheder – og her er man glad for, at kansleren hedder Merkel

Alle kender de store tyske erhvervssuccesser. Men i virkeligheden skyldes Tysklands økonomiske succes i lige så høj grad de små og mellemstore virksomheder – og her er man glad for, at kansleren hedder Merkel

Abaca

14. september 2017

HAMLAR, SCHWABEN - Alle kender tyske virksomheder som BMW, Volkswagen og Bayer. Og alle tyskere har en holdning til, hvordan industri og politik er flettet sammen i landets enorme koncerner.

Men i virkeligheden skyldes Tysklands økonomiske succes i lige så høj grad de små og mellemstore virksomheder. Under betegnelsen ‘Mittelstand’ udgør de mere end 99 pct. af alle tyske virksomheder og står for op mod 40 pct. af den samlede omsætning i hele det tyske erhvervsliv.

De findes overalt i Tyskland, men koncentrationen er særlig tæt i Schwaben – et af Europas mest økonomisk succesrige områder på grænsen mellem delstaterne Bayern og Baden-Württemberg, hvor man finder Tysklands højeste gennemsnitsindtægt og den mest innovative industri med flest patenter.

I landsbyen Hamlar med blot 150 indbyggere tager Frédéric Erben imod med et overbevisende håndtryk ved den familieejede maskinfabrik Grenzebach Maschinenbau. Her eksporterer de 600 ansatte bl.a. produktionsanlæg til specielle skæreteknikker til glasproduktion i hele verden.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Se om du er enig…

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu