Læsetid: 9 min.

Afrikas største fodboldspiller gennem tiden vil være præsident i verdens femtefattigste land

Han har ingen uddannelse, leverer ingen politiske resultater og plejer omgang med krigsforbryderen Charles Taylor. Men han var også engang verdens bedste fodboldspiller og symbolet på, at en fattig afrikansk gadedreng kan blive verdensstjerne i Europa. I dag står George Weah til at vinde første runde af Liberias præsidentvalg
George Weah (i blå habitjakke) fører kampagne fra taget af en firhjulstrækker, flankeret af sin kontroversielle vicepræsidentkandidat Jewel Haward-Taylor, der tidligere har været gift med krigsforbryderen Charles Taylor. George Weah ventes at gå videre til anden runde af præsidentvalget.

George Weah (i blå habitjakke) fører kampagne fra taget af en firhjulstrækker, flankeret af sin kontroversielle vicepræsidentkandidat Jewel Haward-Taylor, der tidligere har været gift med krigsforbryderen Charles Taylor. George Weah ventes at gå videre til anden runde af præsidentvalget.

NIC BOTHMA

10. oktober 2017

George Weah udtaler samtlige stavelser i ordene:

»Liberia har besluttet sig. Jeg kan mærke det. I er klar til at vælge George Weah til landets 25. præsident,« siger han til de tusinder af mennesker, der har samlet sig i tusmørket for at fejre nationalheltens fødselsdag.

I dag (tirsdag, red.) stemmer Liberia til første runde af præsidentvalget, og meget tyder på, at George Weah går videre til anden runde.

I 1990’erne blev han den første afrikanske superstjerne i international fodbold som topscorer for italienske AC Milan. Fansene elskede den hurtige angriber for de spektakulære mål og en ukuelig optimisme.

Som da han i 1996 i sæsonens første kamp mod Hellas Verona opsnappede bolden i eget målfelt og driblede banens fulde længde, inden han scorede med et fladt spark i det højre målhjørne.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu