Læsetid: 2 min.

Danmark har trænet to forskellige hære i Irak. Nu bekriger de hinanden

Irakiske regeringsstyrker har i løbet af de seneste dage angrebet kurdiske peshmergastyrker i Nordiraks grænseområde nær Syrien og Tyrkiet. En talsmand fra koalitionen siger, at kampene forhindrer koalitionen i at bekæmpe IS i Syrien. Analytikere mener, at USA’s politik i Syrien står på spil
Kurdiske peshmergaer ved et checkpoint 40 km fra Kirkuk, en olieby, som både arabiske irakere og kurdere gør krav på. 

Kurdiske peshmergaer ved et checkpoint 40 km fra Kirkuk, en olieby, som både arabiske irakere og kurdere gør krav på. 

Hana Noori

27. oktober 2017

Irakiske regeringsstyrker og pro-iranske shiamilitsgrupper bekriger kurdiske peshmergastyrker i forsøget på at indtage de strategisk vigtige byer Pirde, Zummar og Fiskhabur i Nordirak, som grænser op til Tyrkiet og Syrien.

De militære sammenstød mellem irakere og kurdere – begge danske allierede i kampen mod IS – er blot seneste led i en eskalerende krise mellem Erbil og Bagdad efter den kurdiske folkeafstemning i september. Kurderne har allerede tabt oliebyen Kirkuk til de irakiske styrker som den foreløbige kulmination på krisen.

Onsdag opfordrede Kurdistans regionale regering i en pressemeddelelse til våbenhvile, dialog, og suspendering af folkeafstemningen. Men det til trods fortsætter Iraks premierminister Abadi og den irakiske regering sin fremmarch.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • David Zennaro
David Zennaro anbefalede denne artikel

Kommentarer

Mon man af dette har lært, at man ikke skal gribe ind i lande og regioner, man intet kender til i forvejen?

Flemming Berger, Trond Meiring, Kristen Carsten Munk, Gert Romme, Mona Blenstrup og Torben Lindegaard anbefalede denne kommentar