Læsetid: 3 min.

Nu går Trump i gang med at fjerne Obamas klimaplan

Ifølge gældende lov skal CO2-udledninger reguleres, så nu går Scott Pruitt, Trumps klimaskeptiske chef for miljøstyrelsen, EPA, i gang med at ophæve Clean Power Plan og søsætte en langvarig proces med at søge alternative reguleringer. Imens er kulkraftværkerne fredet
7. oktober 2017

Den amerikanske miljøstyrelse, EPA, er nu klar til første formelle skridt mod afvikling af Barack Obamas klimapolitiske flagskib, den såkaldte Clean Power Plan. Et internt EPA-dokument, som Reuters og New York Times er i besiddelse af, varsler, at man »udsender et forslag om at ophæve reguleringen«.

Clean Power Plan, søsat af præsident Obama i 2015, skulle regulere de amerikanske kraftværkers CO2-udledning med det mål at opnå en reduktion på 32 pct. i 2030, set i forhold til 2005-niveauet.

Den nuværende, klimaskeptiske præsident, Donald Trump, har imidlertid betegnet planen som »tåbelig« og sendte i marts et præsidentielt dekret til EPA’s chef, Scott Pruitt, om at afvikle den.

New York Times citerer Trump for i september at have sagt om planen på et vælgermøde i Alabama:

»Så I, hvad jeg gjorde ved den? Bum, borte!«

Så enkelt er det imidlertid ikke. En lov fra 2009 definerer drivhusgasser som CO2 som farlige for menneskers sundhed og trivsel, og som sådan er regeringen forpligtet til at regulere udledningerne.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Trond Meiring
Trond Meiring anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu