Læsetid: 7 min.

’Den glemte by’ Abu Kamal er Islamisk Stats sidste skanse

De fleste IS-ledere menes nu at gemme sig i Abu Kamal, den sidste større by under islamisternes kontrol på grænsen mellem Syrien og Irak. Det er uvist, om det nogensinde vil lykkes at erobre byen fra islamisterne med den kraftige støtte, de nyder blandt områdets stærke beduinstammer og smuglernetværk, fortæller en flygtet skoleleder til Information
Død IS-kriger i Mosul, Irak. Tidligere på sommeren blev terrororganisationen Islamisk Stat fordrevet fra den irakiske storby Mosul. Samme skæbne overgår med al sandsynlighed kalifatets selverklærede hovedstad Raqqa i Syrien inden længe. Men i byen Abu Kamal står IS stadig stærkt fortæller øjenvidne

Død IS-kriger i Mosul, Irak. Tidligere på sommeren blev terrororganisationen Islamisk Stat fordrevet fra den irakiske storby Mosul. Samme skæbne overgår med al sandsynlighed kalifatets selverklærede hovedstad Raqqa i Syrien inden længe. Men i byen Abu Kamal står IS stadig stærkt fortæller øjenvidne

Khalid Mohammed

11. oktober 2017

ISTANBUL – Ved Eufrats bredder ikke langt fra grænsen til Irak ligger den syriske by Abu Kamal, den sidste større by under Islamisk Stats kontrol.

Efter at Mosul, Deir ez-Zor og Raqqa enten er faldet eller tæt på at falde, menes de fleste af Islamisk Stats ledere nu at gemme sig her i afstand fra kampene. 

Abu Kamal tegner til at blive Islamisk Stats sidste skanse, men herfra kan det vise sig svært nogensinde at få smidt islamisterne ud. IS nyder stadig stor støtte fra lokale stammer, og situationen kompliceres yderligere af de stærke smuglerinteresser i området. Det fortæller en flygtet beboer til Information.

»Abu Kamal er den glemte grænseby,« siger Ayad Al-Yusuf, 30 år og aktiv i oppositionskræfterne, der bekæmper både det syriske regime og IS. Som tidligere rektor for en grundskole i Abu Kamal har han også arbejdet med at vaccinere børn mod smitsomme sygdomme.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • David Zennaro
  • ingemaje lange
David Zennaro og ingemaje lange anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu