Læsetid: 4 min.

Kina vil bygge kontroversiel forskningsstation i Grønland

Kina føjer Arktis til sit mægtige Silkevejsprojekt. Flere arktiske regeringer byder Kina velkommen om bord, mens Danmark er skeptisk
18. oktober 2017

REYKJAVIK – Vicedirektør Yong Yu fra Polar Research Institute of China (PRIC) talte ikke meget engelsk, men pointen var klar. Med tre tuschpletter på et kort forklarede han, hvor Kina overvejer at placere en forskningsstation i Grønland.

Stationen skal være på 2.000 kvadratmeter, fordelt på indkvartering og laboratorier. Den skal huse 15-20 forskere og holdes åben året rundt, gerne højt oppe i det ubeboede Nordøstgrønland eller i nærheden af Nuuk. Her vil Kina drive klimaforskning til lands, til vands og i luften.

Fredag aften i sidste uge hørte offentligheden for første gang om sagen, da Yong Yu talte på et lille seminar ved Arctic Circle, en årlig Arktis-konference i Islands hovedstad.

»Vi vil gerne opføre den så snart som muligt«, sagde Yong Yu til Information. Han tilføjede dog straks, at der ikke er nogen fast tidsplan, og alt afhænger af udvekslinger med Grønland og Danmark.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Niels Duus Nielsen
Niels Duus Nielsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu